Primarul general incaseaza 2.900 de lei peste indemnizatia lunara pentru ca semneaza dispozitiile de retrocedare

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, primeste, din aceasta luna, o indemnizatie mai mare cu 29 de milioane de lei vechi (2.900 de lei). Acesti bani se adauga la indemnizatia de incadrare, de 58 de milioane lei vechi, pe care o primea pana acum. In total, Videanu va avea o indemnizatie de incadrare de 87 de milioane de lei, adica aproape 2.600 de euro.

Practic, primarul Capitalei va primi inca aproape trei salarii medii pe economie, ca "spor de dificultate", "prin derogare de la prevederile Legii 154/1998", conform unei ordonante a Guvernului Romaniei publicata pe 28 decembrie 2006.

Cabinetul Tariceanu a modificat prin acest act Legea 263/2006, care stabilea majorarea cu 50 la suta a salariilor doar pentru functionarii care lucrau in conditii de stres la retrocedarea catre fostii proprietari imobilelor preluate abuziv de statul comunist.

Dupa decizia Guvernului, de acest spor beneficiaza si viceprimarul general Ludovic Orban, care este chiar presedintele Comisiei municipale de aplicare a Legii 10/2001.

Daca, la Orban, majorarea salariului ar fi justificata prin orele de sedinte si audiente pe care le tine cu membrii Comisiei si cu petentii, primarul Videanu este implicat in procesul retrocedarii doar prin semnarea dispozitiilor redactate in urma analizei Comisiei.

Integral in Gandul