Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat pentru Rompres ca informatiile privind practicarea unor preturi diferentiate la nivel regional in Romania "nu au nicio legatura cu realitatea si intentiile Guvernului".

"Se vrea doar realizarea unei analize pe structura zonala a costurilor pentru ca realitatea atesta faptul ca acestea difera de la regiune la regiune", a spus ministrul Vosganian, argumentand ca, "in sudul tarii, unde ponderea o detine energia electrica obtinuta in hidrocentrale, aceste costuri sunt mai mici fata de Moldova sau o serie de regiuni din Ardeal, unde combustibilii fosili se constituie in materie prima de baza".

"Nu am avut intentia si nici nu ne-am propus introducerea de preturi diferentiate la energie electrica, ci, la nivelul intregii tarii, acestea vor ramane unice", a precizat ministrul economiei si finantelor.

O alta informatie perceputa intr-o maniera ce conduce la "interpretari eronate", a spus Varujan Vosganian, este cea referitoare la cresterea arieratelor catre bugetul de stat cu unu la suta.

Integral in SMART Financial