Marti, 21 octombrie, Victor Ponta era eroul pozitiv al zilei in prezentarile si in directiile de discutie de la Realitatea TV. O zi mai tirziu, felul in care era prezentat Victor Ponta la acelasi post de televiziune era exact opusul celui din ziua precedenta.

"Este un lider puternic", "a lovit in doua directii esentiale cu o singura lovitura", "presedintia Romaniei si reformarea PSD", "a punctat foarte bine", "a scapat de citeva pietre de moara", "a facut curatenie", "trei dintr-o lovitura" - au fost doar citeav dintre formulele si directii de discurs cu privire la Victor Ponta din ziua in care liderul PSD si-a "autosuspendat" trei colegi de partid, formule si directii enuntate atit de moderatorii talk-show-urilor de seara de la Realitatea TV, cit si de invitatii permanenti, tonul fiind dat, si in aceasta privinta, de Cozmin Gusa.

A doua zi, imaginea lui Victor Ponta - asa cum rezulta ea atit din afirmatiile, cit si de sugestiile si directia intrebarilor moderatorilor si a invitatilor permanenti - a fost una radical diferita. "Liderul puternic, vizionar" s-a metamorfozat intr-unul "slab, fricos" care a ajuns intr-un moment de cotitura politica - dupa ce nu a reactionat la anuntul tandemului Dragnea - Ghita ca ar fi interesati de viitoarea conducere politica a PSD.

Un inventar al burtierelor - derulate cu foarte mare viteza, tocmai pentru a dramatiza si mai tare situatia si pentru a spori impactul lor - cu trimitere la Victor Ponta din seara zilei de 22 octombrie este relevant: "A inceput picajul lui Ponta"; "Ne intrebam cine e seful cui"; De la "aproape cistigator", "pe tobogan"; "Ponta-in cadere libera"; "Degringolada totala pentru pontist"i; "Fierbe Partidul-Stat! Ponta-in vrie!"; "Ponta, prizonierul lui Ghita"; "Cine il manevreaza pe Ponta"; "Disperare! Exclusiv, mesajul lui Ponta".

Creditul foarte mare pe care Victor Ponta l-a acordat lui Sebastian Ghita - personaj prezentat in culori de regula sumbre la Realitatea TV, fie ca e vorba despre stiri sau despre emisiuni de dezbatere - pare sa fi stat la baza schimbarii atitudinii, de pe o zi pe alta, fata de Victor Ponta.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.