Luni, in ziua in care DNA anuntase ca liderii PSD Viorel Hrebenciuc si Dan Sova sunt urmariti penal pentru trafic de influenta, televiziunea Romania TV promova urmatorul subiect: Rafuiala sangeroasa in plina strada intre interlopi. Printre invitatii din studioul RTV se numara si colonelul (r) Mircea Dogaru, promotorul politicii lui Vladimir Putin si al desfiintarii unor institutii - cheie ale statului de drept: DNA, Curtea Constitutionala, ANI.

RTV in ziua dosarelor Hrebenciuc, Sova si Mitica IliescuFoto: Captura RTV.net

Invitatii din platou au discutat si despre scandalul Ponta - ofiter acoperit, Dogaru declarind ca Teodor Melescanu a rezolvat "elegant" problema atunci cand a refuzat sa-i comunice lui Traian Basescu daca in Guvern exista vreun fost ofiter acoperit.

DNA a anuntat luni ca a inceput urmarirea penale fata de Viorel Hrebenciuc, acuzandu-l de trafic de influenta si instigare la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii. Punctual, deputatul PSD este acuzat de procurorii DNA ca vineri, 17 octombrie, in ziua in care DNA a cerut arestarea sa, Hrebenciuc i-ar fi cerut unui coleg din PSD sa faca o lege pentru amnistie si gratiere, promitandu-i in schimb ajutor pentru a deveni presedintele formatiunii politice.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.