Primăria Sectorului 6 începe joi lucrările de modernizare a străzii Drumul Osiei, pe tronsonul II, a anunțat primarul Ciprian Ciucu. Primul tronson a fost modernizat anul trecut, dar din cauza unui litigiu, lucrările pe tronsonul II, circa 30% din stradă, nu au putut continua. Termenul de finalizare a lucrărilor este 3 luni, iar valoarea investiției este de circa 1,6 milioane lei. O bandă de circulație va fi închisă, iar circulația STB va fi afectată.

Strada Drumul Osiei Foto: Hotnews / Catiușa Ivanov

„Așa cum am promis, imediat ce se îndreapta vremea, ne apucăm și de segmentul din Drumul Osiei pe care nu l-am facut anul trecut din cauza acelui litigiu. Joi încep lucrările. Ceea ce trebuie sa știți, pe scurt: închidem o bandă de circulație unde vom începe frezarea; lucrările vor dura 3 luni; lucrăm și la retelele de utilitati (netcity, iluminat public, gaze etc.); va fi afectat programul orar al STB. Acest tronson este similar cu restul drumului, este practic același proiect”, a anunțat primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

Traseele STB sunt modificate astfel:

  • Linia 178 va circula pe traseul Sala Palatului - Master. A fost scurtat traseul pentru a nu afecta ritmicitatea pentru călătorii din zonele (Sala Palatului - Gara de Nord - Giulești - Crângași - Uverturii - Apusului - Păcii). La terminalul Master se poate asigura staționarea legală pentru conducătorii de vehicule. Parcul de vehicule a fost redus și suplimentate liniile 138 și 478.
  • Linia 138 va circula pe traseul Dedeman Ghencea - Complex Comercial Militari (Auchan).
  • Linia 478 va circula pe traseul Bd. Preciziei - Str. Apusului - Bd. Uverturii - Bd. 1 Decembrie (Chiajna) - Str. Rezervelor - Str. Apeductului - Str. Tineretului - Drumul Ciorogârla - Drumul Osiei - Bd. Iuliu Maniu. S-a ales această soluție deoarece se va lucra pe o bandă de circulație și doar pe sensul de ieșire din cartier. Intrarea în Cartierul Militari Rezidence, aparținând Comunei Chiajna, se va putea face doar din zona Uverturii.

Lucrările presupun modernizarea carosabilului, amenajarea trotuarelor și a pistelor de biciclete, amenajarea unuor spații verzi - se vor planta 50 de arbori.

Primăria Sectorului 6 a finalizat în septembrie 2023 modernizarea unui tronson de aproximativ 70% din strada Drumul Osiei.

Strada are o lungime de aproape 900 de metri, iar proiectul de modernizare a vizat expropreierea unor bucăți de teren astfel încât strada să aibă câte o bandă pe sens, trotuare și piste de biciclete. Înainte de începerea lucrărilor era doar un drumeag, unde pe alocuri nici nu încap două mașini. Valoarea investiției, în total,se ridică la circa 20 milioane lei cu TVA.