Simona Spătaru, candidata alianței PNL-USR PLUS la Primăria Sectorului 4, promite că, dacă va fi aleasă primar, va asigura grădinițelor și școlilor din Sectorul 4 toate consumabilele necesare elevilor - hârtie igienică, șervețele, săpun - astfel încât să nu li se mai ceară părinților să dea bani sau să le aducă de acasă.

Elevi cu mascaFoto: Jean-Christophe Milhet / AFP / Profimedia

”O mamă mi-a spus, ieri, pe stradă, că la Grădinița Ciupercuța li se cer tot felul de lucruri pentru copii (șervețele, hârtie igienică), inclusiv pentru curățenia de la bucătărie. Trebuie să le introducă voalat în grădiniță, ca să nu se vadă, cumva personalul se ferește, mi se pare și o umilire a personalului fiindcă trebuie să ceară de la părinți acest ajutor ca ai lor copii să aibă un minim necesar. În primele 100 de zile de mandat mă voi asigura că este pază și consumabile în școli, nu cele aduse de părinți. Voi face un tur al școlilor pentru a-mi privi în ochi directorii ca să mă asigur că acest lucru nu se va mai întâmpla”, a declarat Simona Spătaru la interviurile HotNews Live.

Întrebată cine este vinovat pentru această situație, Primăria că nu dă bani sau directorii că nu cer sau îi cheltuie pe altceva, Simona Spătaru spune că va face o analiză.

”Eu am făcut o anliză la Șincai, la suma dată pentru cheltuieli curente, iar pe 2019 este alocată o sumă de până în 100.000 euro unui liceu întreg. De fapt, discutăm despre valoarea a 1000 de jardiniere. Când tu ai câteva sute de elevi și personal care folosește spațiul, dacă aloci doar această sumă, te întrebi dacă este o prioritate și chiar investești suma necesară. Cred că există un cerc vicios, vreau să aflu cine nu cere sau cine nu transmite toate datele, cine nu știe să facă necesarul de materiale, cine este incapabil în funcție, nu transmite directorul sau nu dă primăria. Oricum, ideea este că nu a funcționat ceva, iar părinții aduc de acasă ce le trebuie elevilor”, a mai declarat Simona Spătaru.