OPINII
Lovitura de grație a lui Liviu Dragnea În delirul declarațiilor făcute de Liviu Dragnea, la Antena 3, s-a pierdut cel mai important și periculos plan pe care șeful PSD l-a strecurat abil printre asasinate, lovituri de stat și banii lui Iohannis. Nici bine nu-și puseseseră jandarmii bastoanele în cui că liderul social-democrat a sunat-o pe Viorica Dăncilă cerându-i imperativ să scape nu de protestarii din piață, ci de cei din ministere. Ce vrea mai exact Liviu Dragnea? Să aibă liber la ordonanțele care i-ar rezolva toate problemele.
… trei calugari shaolin si patru luptatori Ninja la Intercontinental! Imi cer scuze ca voi fi scurt si la obiect. Nu e timp de vorbarie. Situatia e cat se poate de serioasa, dar mie nu mi-e frica de moarte. Nu mi-e, ce sa fac? Si nici nu ma las intimidat. De aceea va si spun acum ca am fost victima unei tentative de asasinat. Acum vreo zece ani, prin a doua jumatate a lui iulie – cred. Mi s-a spus ca trei calugari shaolin si patru luptatori ninja s-au cazat la Intercontinental, cu scopul clar de a ma elimina fizic.
Fetele intunecate ale cinismului politic – incercarea de deturnare a protestului din 10 august ”Mi-a stat mintea-n loc!”; vi s-a întâmplat să simțiți uneori că sunteți efectiv copleșiți de tupeul și de încrâncenarea cu care vi se servesc furios argumente false și manipulatoare într-o discuție, încât pur și simplu, siderat de neverosimilul situației să simțiți că…vă stă mintea în loc, realmente? Argumentele raționale, adevărul, evidența, nimic nu mai are valoare. Pentru cel din fața ta doar argumentul său contează și doar concluziile sale pot avea valoare de adevăr, pe măsură ce persistă în efortul disuasiv, menit să-ți anuleze rațiunea și demnitatea, să te încovoaie, să-ți anuleze voința, valorile, credința.
OPINIE DE POLITICIAN: Publicitatea stradala invazivă: maladia lucrativă pe care niciun primar nu a vrut să o trateze În ședința CGMB de joi, 23 august, ajunge la vot Regulamentul local privind mijloacele de publicitate în București. Adică acel document pe care Gabriela Firea era obligată de lege să-l prezinte până la începutul anului 2018. Potrivit legii 154/2017, „în termen de 180 de zile de la publicare, autorităţile administraţiei publice locale vor asigura elaborarea ori, după caz, actualizarea regulamentelor locale privind amplasarea mijloacelor de publicitate”. Legea a fost adoptată în luna iulie a anului trecut, ceea ce înseamnă că la finalul lunii ianuarie trebuia să existe un regulament.
Primăvara de la Praga și gesticulațiile de independență ale lui Nicolae Ceaușescu Îndată după ce în iulie 1965, cu ocazia Congresului al IX lea al PCR , s-a văzut reconfirmat, cu acte, șef suprem al partidului, Nicolae Ceaușescu a pus la punct și a urmărit cu minuție și tenacitate un plan menit să îi consolideze puterea personală. În respectivul plan, un loc de frunte îi revenea dorinței de a le limita influența în partid ori chiar de a-i elimina cu totul pe așa-numiții “baroni ai lui Dej”. Ceaușescu avea să facă pași decisivi în acest sens în cursul anului 1967
Ţară jucată la poker. Până unde se mărește miza? Suntem într-un continuu festival de promisiuni electorale, cu toate că până la alegeri mai este cale lungă. Discursul guvernamental are ca element central creșterile de venituri ale românilor. Lipsa investițiilor în infrastructură pare ca nu mai preocupă pe nimeni. E neimportant că recent, Bacăul nu a avut apă curentă timp de o săptămână, iar despre autostrăzi ne-am obișnuit nici să nu mai întrebăm. Singurul pariu pe care politicienii ni-l propun tuturor este acela că economia României poate susține o creștere de salarii și de pensii mult peste ceea ce am văzut în ultimul deceniu.
ANALIZA În cazul represiunii din 10 august 2018, putem discuta de infracţiuni contra umanităţii? În seara zilei de duminică, 19 august a.c., Ilie Gîzea din Turnu Măgurele, în etate de 68 de ani (62 de ani după alte surse), a decedat în timp ce era tratat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Teleorman, din Municipiul Alexandria. Domnul Gîzea suferea de o hemoragie digestivă, survenită sau agravată în seara zilei de marţi, 14 august, când a fost iniţial internat la spitalul din Turnu Măgurele şi transferat rapid la Alexandria. Starea sa era deja foarte gravă şi după câteva zile nu a mai rezistat şi a făcut stop cardiorespirator. Nu a mai putut fi resuscitat. În timp ce prietenii şi familia afirmă că nu ştiau că domnul Gîzea ar fi suferit de vreo boală cronică, medicii din Alexandria susţin contrariul.
(Încă) o mare furioasă. Azov Spațiul naval din jurul României pare a fi intrat în tulburări geopolitice cronice. În regiunea extinsă a Mării Negre, tonurile dure și noile muzici ale instabilității vin dinspre Strâmtoarea Kerci și Marea de Azov, spațiu văzut de experți în plan geopolitic ca o anexă informală la Marea Neagră. După finalizarea cu succes a negocierilor statelor riverane ale Mării Caspice și semnarea Convenției privind statutul juridic al Mării Caspice de către Rusia, Iran, Azerbaidjan, Kazahstan, Turkmenistan, principalele turbulențe geopolitice s-au mutat pe linia Mariupol – Berdiansk – Rostov pe Don.
10 August Unei fete din jandarmerie i-a fost ruptă șira spinării. Doi jandarmi au fost omorâți. Zeci de jandarmi au fost răniți. Polițiștii SIAS au fost atacați la Spring Time. Dintr-un camion se descărcau cocktailuri Molotov. Protestatarii au forțat intrarea în muzeul Antipa. Iohannis a cerut continuarea violențelor.
RADET. Dezastrul mereu amânat Peste câteva zile, în ședința Consiliului General al Municipiului București vor fi puse pe ordinea de zi câteva proiecte legate de RADET. Un proiect se referă la majorarea capitalului social al Companiei Energetice cu 1,2 miliarde de lei, iar un alt proiect se referă la mutarea a peste 40 de milioane de lei de la investiții RADET la subvenții RADET.
Despre două mesaje. Unul cu #hashtag, altul fără Imediat după căderea din decembrie 89 a regimului comunist, Ion Iliescu a avut ca principal mesaj al strategiei de comunicare a FSN ”Unitatea”. Unitatea națională, unitatea românilor. Unitatea care trebuia salvată și care avea nevoie de un Front al Salvării Unității Naționale. În perioada mineriadelor mesajul central a fost același, apelul la unitate. Strategia de comunicare direcționată împotriva lui Traian Băsescu a mers și ea pe aceeași rețetă, arătându-l pe Președintele de atunci ca pe un jucător care dezbină, polarizează și scindează societatea
Legea pensiilor nu trebuie să devină terenul de joacă al populismului ieftin Printr-o minune care, o spun din capul locului, nu are absolut nimic de-a face cu politicul, specialiștii ministerului au reușit să construiască o lege a pensiilor promițătoare, cu multe dispoziții coerente și țintind repararea unor inegalități; în fine, o lege a cărei aplicare ar aduce bugetul de pensii la o dimensiune (circa 12,99% din PIB, după estimarea mea) situată la media europeană. Pe de altă parte, am să remarc faptul că ministrul Lia Olguța Vasilescu, a cărei conduită ministerială și de om politic au fost până acum (ca să mă exprim elegant) o dezamăgire, și-ar putea repara o mare parte din erori susținând cu tărie noul proiect de lege, chiar și împotriva unora din liderii propriului partid (lucru de care mă îndoiesc).
De ce iese Darius Vâlcov, în plin scandal legat de proteste, cu un atac asupra sectorului gazelor Darius Vâlcov, consilierul premierului, a lansat joi seara, pe Facebook, un atac surprinzător asupra companiilor din domeniul gazelor. Spune că bugetul statului a pierdut 2 miliarde de dolari din cauza neactualizării prețului de referință la gaze în perioada 2006-2018, în baza căruia au fost plătite redevențele. De ce ar ieși Darius Vâlcov, strategul programului de guvernare al PSD, în plin scandal privind violențele de la protestul de acum o săptămână, cu un atac asupra companiilor din domeniul gazelor, pe un subiect care nu mai este de actualitate?
Cum e turcu, si pistolul. Lectii pentru Romania In ziua de luni, 13 august, lira turceasca (“TRY”) a atins un nivel de slabiciune istoric fata de dolarul american (“USD”). USDTRY a inchis ziua la 7.24 fata de sub 4.0 la inceputul anului. Care sunt cauzele si mai ales ce concluzii relevante putem trage pentru economia Romaniei? Imi propun sa explic cauzele fundamentale, tehnice ale recentei deprecierii extraordinare a lirei turcesti si sa ofer cateva invataminte pentru economia si moneda romaneasca. Dupa evenimentele din Iulie 2016 tendinta istorica de depreciere a TRY fata de USD s-a accelerat. Principala cauza a fost inflatia, in special cea a costurilor fortei de munca...
7 întrebări despre represiunea din 10 august După aproape o săptămână, ceea ce atunci era o bănuială e acum certitudine: cineva a vrut neapărat victime la protestul din 10 august. Cât mai multe – și în stare cât mai gravă. De asta au informat jandarmii că cel puțin doi dintre colegii lor au fost uciși: pentru a-i face să devină cât mai violenți. Pentru a-i face capabili să elimine fizic cât mai brutal protestatarii. Toți cei care ne-am aflat în piață am fost materie primă pentru scenariul unui scelerat.
Scrisoare către un pesedist/o pesedistă Dragă domnule, dragă doamnă, nu te cunosc. Nu știu ce fel de om ești. Poți fi o persoană cumsecade și educată sau nu. Nu contează. Tot ce te rog este să mă asculți puțin. Te numesc ”pesedist” / ”pesedistă” pentru că fie te regăsești între cadrele active ale partidului, fie ești doar un simplu membru, fie ai votat PSD-ALDE la ultimele alegeri, fie doar simpatizezi cu acest partid, adică îți simți nevoile și speranțele legate de promisiunile lui politice. În oricare din aceste situații, consideră-te, te rog, destinatar al acestei scrisori.
Centenarul pulanului  Dumnezeu cu mila! Ce altceva ai fi putut înțelege din declarația făcută Sebastian Cucoș, șeful în exercițiu al Jandandarmeriei la momentul reprimării manifestației din Piața Victoriei, care a apărut, după patru zile, în fața unui altar cu mai multe icoane decât la o biserică de cartier, bătând, de această dată, obrazul românilor că au umplut netul cu imaginile violențelor acelorași subordonați care în alte dăți au salvat oameni la inundații ? Ce altceva ai fi putut înțelege din interviul dat de șeful Brigăzii Speciale de Intervenție, Cătălin Paraschiv, care aproape 60 de minute, i-a explicat unui ziarist, că bătaia aplicată sistematic oamenilor din Piață a pornit după ce cineva i-a spus în cască, nici mai mult, nici mai puțin, că doi jandarmi au fost omorâți?
Washington Examiner: Este timpul să curățăm România prin intermediul sancțiunilor și să slăbim și nfluența lui Putin Recunoscând criza în creștere a României cu privire la domnia legii, SUA ar trebui să sancționeze politicienii români despre care se știe că sunt corupți, scrie Tom Rogan, unul dintre cei mai cunoscuţi analişti de orientare conservatoare din Statele Unite, în editorialul său din washingtonexaminer.com.
Liviu Dragnea și deraierea României de pe ecartamentul european Scenele de coșmar petrecute aproape de miezul nopții de vineri spre sâmbătă, 10/11 august, în centrul Bucureștiului, amintesc de raidurile violente ale trupelor speciale din Kiev împotriva Euro-Maidanului, din decembrie 2013-ianuarie 2014 sau, mai recent, ale poliției de la Moscova împotriva tinerilor mobilizați de Aleksei Navalnîi. Aproape 500 de răniți, dintre care 70 au fost internați în spital, reprezintă bilanțul operațiunii Jandarmeriei împotriva manifestanților.Articol aparut pe site-ul Deutsche Welle
Cum au denaturat adevărul Jandarmeria Română și Ministrul de Interne Reprezentanții Jandarmeriei Române și ministrul de interne Carmen Dan nu au reușit să justifice până acum actele de violență exercitate vineri împotriva protestatarilor pașnici și asupra jurnaliștilor. Multe dintre explicațiile oferite începând de sâmbătă au fost dezmințite ulterior. Există numeroase probe video și mărturii care demonstrează clar că dispozitivele Jandarmeriei Române nu au fost "eminamente defensive", că femeia jandarm nu a rămas "paralizată pe viață" și că Parchetul militar nu a delegat un procuror care să supravegheze intervențiile "de la începerea activităţii până la finalitatea ei".

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version