VIDEO Sorin Istrate, consultant fiscal: "Una din principalele probleme de plecare catre paradisuri fiscale sau Statele Unite este aceea a aducerii banilor in Romania"

de Ioana Morovan HotNews.ro
Joi, 17 Iun 2010 Antreprenor in Romania
"Domeniul IT este unul din principalele domenii care pot fi relocate sau externalizate catre paradisuri fiscale sau Statele Unite", a explicat Sorin Istrate (Contexpert) in cadrul dezbaterii online gazduita de "Antreprenor in Romania". Totusi, ar trebui luat in calcul faptul ca persoana respectiva poate traieste si cheltuieste in Romania, si una din principalele probleme este aceea a aducerii banilor in tara. Avocatul Cornel Popa a spus, la randul sau, ca "societatile offshore nu mai sunt ce-au fost, acestea aflandu-se sub lupa diverselor organizatii interesate de modul in care circula banii".
Vezi explicatiile integrale in articol.

VIDEO Cornel Popa (avocat) si Sorin Istrate (consultant fiscal): Indecizia legata de cresterea impozitelor face foarte rau mediului de afaceri

de Ioana Morovan HotNews.ro
Joi, 17 Iun 2010 Antreprenor in Romania
"Cand investesti undeva, trebuie sa ai o idee care este legislatia si astazi, si peste sase luni, si peste doi ani.Trebuie un nivel de predictibilitate care lipseste in momentul de fata din mediul de afaceri. In jurul nostru avem, state care impoziteaza la un nivel mai redus decat in Romania, impozit pe profit pe venit iar la noi au fost publicate acele declaratii ale Directorului general FMI care vorbea de o crestere a impozitelor. Acestea fac foarte rau mediului de afaceri fiindca nu ai cum sa-ti faci un plan si pentru ca o crestere a impozitarii nu are cum sa faca bine", a declarat Cornel Popa, avocat la Tuca, Zbarcea si Asociatii. In acelasi timp, Sorin Istrate, manager Contexpert a explicat ca informatiile care ajung la companii sunt generate de "o bursa a zvonurilor, iar indecizia genereaza anxietatea la nivelul managerilor". Vezi explicatiile integrale in articol.
Declaratiile au fost facute In cadrul dezbaterii online gazduita de "Antreprenor in Romania".
Invitatii la dezbaterea online
Foto: Hotnews

VIDEO Andrei Dudoiu, Banca Transilvania, despre relocarea unei afaceri in afara Romaniei: "Bancile locale te vor evalua ca pe un intrus pe acea piata"​

de Ioana Morovan HotNews.ro
Joi, 17 Iun 2010 Antreprenor in Romania
Daca ai decis sa iti muti afacerea in alta tara, "se dilueaza relatia" pe care ai avut-o cu banca din Romania. "Bancherul cu care tineai legatura nu mai are un contact direct cu afacerea si nu poate s-o monitorizeze neavand expertiza pe alta piata, nu poate oferi consultanta" - asadar trebuie inceputa o colaborare cu o banca locala, lucru care nu e tocmai simplu, a explicat joi, 17 iunie Andrei Dudoiu, director executiv Banca Transilvania pentru cititorii HotNews.ro. Tot cautarea unui partener local pe piata de destinatie o recomanda si avocatul Cornel Popa, de la Tuca, Zbarcea si Asociatii. Vezi explicatiile integrale in articol.
Declaratiile au fost facute in cadrul dezbaterii online gazduita de "Antreprenor in Romania".
Andrei Dudoiu, Cornel Popa si Sorin Istrate
Foto: Arhiva personala
Dezbatere online - Antreprenor in Romania

Business in Romania sau afara? Andrei Dudoiu - Banca Transilvania, Cornel Popa - Tuca, Zbarcea si Asociatii si Sorin Istrate - Contexpert au discutat online cu cititorii

de HotNews.ro
Miercuri, 16 Iun 2010 Antreprenor in Romania
Care sunt principalele probleme ale antreprenorilor romani? Este sistemul fiscal din Romania mai impovarator comparativ cu cele din regiune? Au romanii mai putine optiuni de finantare a unei afaceri decat ceilalti europeni? Ce avantaje si dezavantaje are constituirea unui offshore? Invitatii HotNews.ro au dezbatut online aceste teme.
Serban Paslaru, avocat
Foto: HotNews.ro
Piata muncii la rascruce

VIDEO Ce ar trebui schimbat din punctul de vedere al legislatiei pentru a stimula angajarile si crearea de locuri de munca? Despre schimbarile din piata muncii a discutat online avocatul Serban Paslaru

de HotNews.ro
Miercuri, 2 Iun 2010 Antreprenor in Romania
Despre masurile care ar trebui luate pentru a flexibiliza piata muncii si a creste atractivitatea acesteia in fata investitorilor a discutat online avocatul Serban Paslaru. Serban Paslaru este avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociaţii din ianuarie 2009, echipa alaturi de care lucreaza inca de la infiinţarea casei de avocatura.
  • Intalnirea s-a incheiat
  • Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului
Daniel Petre si Lucian Tanase (Deloitte) in studioul HotNewsTV
Foto: hotnewstv

VIDEO Expertii Deloitte, despre introducerea penalitatilor de intarziere pentru firme: "Un mesaj gresit fata de mediul de afaceri"

de Ioana Morovan HotNews.ro
Joi, 22 Apr 2010 Antreprenor in Romania
"Pana acum, exista un echilibru intre majorarile de intarziere pe care Guvernul le percepea pentru neplata taxelor si dobanzile acordate in cazul in care nu se restituiau sumele de catre bugetul de stat. Acest echilibru s-a rupt, acum se acorda niste dobanzi fara a se acorda si aceste penalitati care se percep si care sunt intr-un cuantum destul de mare, ceea ce din punct de vedere al politicii fiscale cred ca este un mesaj gresit fata de mediul de afaceri, anume ca li se sporeste sarcina fiscala in cazul unor intarzieri la plata", au explicat Daniel Petre si Lucian Tanase, experti pe fiscalitate la Deloitte, in cadrul unui interviu acordat HotNews.ro. Vezi in articol interviul integral.
Daniel Petre si Lucian Tanase
Foto: Arhiva personala
Antreprenor in Romania

Cum afecteaza firmele noile modificari in legislatia fiscala? Expertii Deloitte au discutat online cu cititorii HotNews.ro

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 21 Apr 2010 Antreprenor in Romania
Guvernul tocmai a aprobat modificarea Codului de Procedura Fiscala, introducand penalitati pe langa dobanzile de intarziere, desi cele din urma se reduc. Despre aceasta idee organizatia patronala a IMM a comentat deja ca este neconstitutionala. Initiativele Ministerului Finantelor Publice de modificare a legislatiei fiscale au starnit deja reactii aprinse in mediul de afaceri. O alta modificare asteptata: noul impozit forfetar, proiect care inca nu a intrat in dezbatere publica. Despre toate acestea si alte modificari in legislatie au discutat online Daniel Petre, Tax Manager, Deloitte Romania si Lucian Tanase, Avocat, Reff & Asociatii, firma de avocatura afiliata Deloitte Romania.
  • Intalnirea online s-a incheiat.
  • Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatilor.

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by