Daca ai decis sa iti muti afacerea in alta tara, "se dilueaza relatia" pe care ai avut-o cu banca din Romania. "Bancherul cu care tineai legatura nu mai are un contact direct cu afacerea si nu poate s-o monitorizeze neavand expertiza pe alta piata, nu poate oferi consultanta" - asadar trebuie inceputa o colaborare cu o banca locala, lucru care nu e tocmai simplu, a explicat joi, 17 iunie Andrei Dudoiu, director executiv Banca Transilvania pentru cititorii HotNews.ro. Tot cautarea unui partener local pe piata de destinatie o recomanda si avocatul Cornel Popa, de la Tuca, Zbarcea si Asociatii.

Invitatii la dezbaterea onlineFoto: Hotnews

Declaratiile au fost facute in cadrul dezbaterii online gazduita de "Antreprenor in Romania".

  • Legat de societatile de avocatura:

"Noi recomandam in general; chiar daca pleaca de la Bucuresti la Cluj este sa ia legatura cu biroul de acolo. Cu atat mai mult cu cat discutam de oameni care vor sa plece din Romania in Slovacia sau Bulgaria, solutia cea mai buna este sa se vorbeasca cu cineva din plan local" (Tuca, Zbarcea si Asociatii)

  • Legat de banci:

"Se spune ca, in afara, garantiile pe care le solicita banca sunt mai putine, dar trebuie sa garantezi, mai ales ca banca te va considera un start-up, asa ca nu e foarte la indemana un astfel de parcurs" (Banca Transilvania)

VEZI EXPLICATIILE DETALIATE: