Test pentru coronavirus - COVID-19
Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP

Cononavirus în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 72

de I.H. HotNews.ro
Alte trei decese în România din cauza coronavirusului au fost anunțate marți, astfel că bilanțul a ajuns la 72. Ultimii trei pacienți decedați sunt două femei și un bărbat cu vârste între 53 și 65 de ani, din Hunedoara și Ialomița.
Spital
Foto: Pixabay.com

Lista spitalelor care vor trata pacienți cu coronavirus în Scenariul 4

de Alina Neagu HotNews.ro
Lista spitalelor care vor prelua pacienți infectați cu coronavirus în Scenariul 4 al epidemiei, în care România a intrat aseară, după ce s-a depășit pragul de 2.000 de cazuri (2.109) a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.
Klaus Iohannis
Foto: Administrația Prezidențială

VIDEO Iohannis, mesaj pentru medici: Știu că vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi și vom face tot ce este necesar pentru a vă asigura materialele de protecție

de Redactia HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj către suceveni, pe care i-a asigurat că nu sunt singuri și că "autoritățile vor avea grijă" să ajugă la ei tot ce este nevoie, după ce Suceava și 8 localități limitrofe au intrat în carantină. De asemenea, Iohannis le-a transmis cadrelor medicale - "linia de apărare a populației împotriva acestei epidemii" - că le vor fi asigurate toate materialele de protecție necesare.
Batrani in carantina, Comana, Giurgiu
Foto: Matei Budeș

VIDEO. Distanțarea socială la țară. Cum respectă carantina totală oamenii din câteva sate din Giurgiu și Teleorman

Am fost duminică în câteva sate din județele Giurgiu și Teleorman să vedem cum respectă carantina totală, impusă din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii de la țară.
Restrictii coronavirus
Foto: Profimedia Images
LIVETEXT

Coronavirus in lume: 849 de decese în Spania, cel mai negru bilanț zilnic de până acum / Numărul global de cazuri a trecut de 800.000

de Redactia HotNews.ro
Numărul cazurilor de coronavirus din întrega lume a depășit 800.000, iar cel al deceselor se apropie de 39.000, în timp ce bilanțul pacienților cu Covid-19 care s-au vindecat a ajuns la 170.000, potrivit centralizării Johns Hopkins pe platforma Arcgis. Aproximativ jumătate din populația lumii este afectată de diferite măsuri de restricție impuse de guvernele lor.
---------
16.16 Restricțiile au salvat viața a 59.000 de persoane în 11 țări europene
16.09 Bilanțul deceselor din Olanda a crescut cu 175, până la 1.039
14.58 Numărul cazurilor de coronavirus la nivel mondial a depășit 800.000
14.53 Panama: femeile și bărbații vor avea voie să iasă din casă doar în zile diferite
13.38 Prințul William, gata să își reia funcția de pilot pe elicoptere sanitare
Ursula von der Leyen
Foto: Comisia Europeana

Șefa Comisiei Europene: Garantarea libertății de exprimare, esențială în aceste vremuri incerte / Nu a fost nicicând mai important ca jurnaliștii să fie în măsură să își desfășoare liber activitatea

de I.H. HotNews.ro
Garantarea libertății de exprimare și securitatea juridică sunt esențiale în aceste vremuri incerte și nu a fost nicicând mai important ca jurnaliștii să fie în măsură să își desfășoare activitatea în mod liber și cu exactitate, astfel încât să combată dezinformarea și să le asigure cetățenilor accesul la informații vitale, spune președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Spital mobil instalat de Armata
Foto: MApN / Cristian Vlasceanu

FOTO VIDEO Armata a instalat un nou spital mobil la Constanța pentru a trata cazurile de COVID-19. Cum arată unitatea

de Victor Cozmei HotNews.ro
Armata a finalizat de de instalat un spital mobil ROL 2 de izolare și tratament COVID-19, pe Stadionul Portul, din Constanța. Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) de la Constanța are o capacitate de 55 de paturi și are rolul de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19, pentru descongestionarea altor unități medicale, spitale din zona Dobrogei. Unitatea mobilă va avea și p tabără de carantinare, cu o zonă de izolare și traj de 150 de paturi.
Dan Pitic, Grup Perpetuum
Foto: Hotnews
Intâlnire online

Ai afaceri în comerț, amenajări sau imobiliare care sunt afectate de criza Covid-19? Vezi ce recomandări face Dan Pitic, fondatorul grupului Perpetuum, invitat online #deladistanță, miercuri, 1 aprilie, ora 12

de Dan Popa HotNews.ro
Dan Pitic, fondatorul Grupului clujean Perpetuum, care cuprinde 11 divizii specializate în comerț, produse din plastic, imobiliare, va participa miercuri, 1 aprilie de la ora 12.00, la o întâlnire online realizată la distanță și va răspunde întrebărilor cititorilor despre efectele crizei coronavirus asupra firmelor pe care le conduce și măsurile luate pentru a trece mai ușor prin criză.
  • Puteți adresa întrebări legate de tema întâlnirii on-line folosind formularul de comentarii de la sfârșitul articolului.
  • Vor fi acceptate doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent
Cum organizăm haosul cu aplicațiile de management al flotei auto
Foto: Viasat Group
Articol susținut de VIASAT SYSTEMS

Chiar și haosul poate fi organizat cu aplicațiile de management al flotei auto

de Smile Media
Recomandări, obligații, stare de urgență, izolare, carantină... Cuvinte care până acum o lună păreau în cel mai rău caz neobișnuite, capătă sensuri sumbre de câteva zile încoace. Fiecare dintre noi trebuie să-și ajusteze așteptările, să privească lumea prin lentile cu care nu eram obișnuiți și să fie pregătit să reacționeze rapid după cum o impun noile condiții. Situația este similară și în domeniul transporturilor: constatăm un blocaj major pe fondul crizei mondiale, se vorbește de coridoare de transport, de păstrarea șoferilor în carantină la trecerea granițelor, de securitatea mărfurilor...
O fapta buna pe zi by BCR și HotNews
Foto: Hotnews
Proiect BCR - HotNews

O faptă bună pe zi - Căutăm ONG-uri pe care să le răsplătim cu 1.000 de euro pentru faptele bune - #ofaptabunapezi

de Smile Media
Vineri, 27 Mar 2020 O faptă bună pe zi
Pandemia a schimbat modul de viață și felul în care ne raportăm la lucrurile și oamenii din jurul nostru. Între știrile despre numărul de persoane infectate, despre situații de criză, mai multe companii au dat semnalul că trebuie să fim solidari în astfel de momente. Fie prin donații, fie prin alte fapte care merită salutate. În acest context, BCR și Hotnews doresc să sprijine ONG-urile care continuă să facă fapte bune, așa cum au făcut mereu, chiar și în această perioadă grea. Efortul lor este admirabil și tot mai multe au nevoie de ajutor.
Webinar PwC România
Foto: PwC România
Webinar PwC România

VIDEO Evoluții fiscale și legislative în contextul pandemiei COVID-19

de PwC România
Luni, 30 Mar 2020 Blogul PwC Romania
Echipa PwC România Tax&Legal a susținut un webinar privind derogările speciale adoptate în privința șomajului tehnic, măsurile în domeniul fiscal, propunerile de sprijin pentru mediul de afaceri și interacțiunea online cu autoritățile fiscale. Urmăriți înregistrarea video.
Tigari de contrabanda capturate
Foto: Politia de Frontiera

Contrabanda de țigări în vremea epidemiei de coronavirus

de Gabriel Bejan Smile Media
Deși au scăzut în 2019 pâna la sub 14% din totalul pieței, afacerile cu țigări de contrabandă în România rămân peste media din UE. Și continuă cu succes și în vremea pandemiei de coronavirus. Vineri 20 Martie. La patru zile după decretarea stării de urgență pe teritoriul României, piața Obor din București este plină de oameni.
Dan-Rareș Răducanu, Roxana Daskălu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Forța majoră

Cine și cum poate invoca prezumția de forță majoră instituită de OUG nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare

de Dan-Rareș Răducanu, Roxana Daskălu STOICA & Asociatii
Pe 21 martie 2020, a intrat în vigoare OUG nr. 29/2020, care reglementează o serie de măsuri economice menite să protejeze activitatea desfășurată de întreprinderile mici și mijlocii care și-au întrerupt activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, pe perioada actualei stări de urgență. Așa cum era de așteptat, în scurtul timp care a curs de la acest moment, în spațiul public au fost lansate o sumedenie de opinii din partea mai multor profesioniști ai dreptului în legătură cu majoritatea măsurilor astfel implementate.
Consumul nu-și va reveni instantaneu
Foto: Pixabay

Consumul, probabil, nu-și va reveni instantaneu. Problema de azi din China ar putea fi și la noi

de Florin Barbuta HotNews.ro
Nu știu câți vă veți teme să mergeți în Mall-uri, să consumați o pizza la restaurant sau să mergeți, spre exemplu, la sala de fitness, după ce criza coronavirusului se va încheia. Pentru mulți, numai gândul de a transpira și respira intensiv în sala de sport „face pielea de găină”. Dacă cineva va strănuta sau tuși într-un local, va fi privit cu suspiciune de ceilalți. Dacă cineva are alergie care se manifestă prin strănut, se va simți prost când îi va vedea pe ceilalți cum îl privesc.
Maria Dede
Foto: Hotnews
​#izolatidarimpreuna

Efectele coronavirusului asupra plămânilor. Dr. Maria Dede: Răspunsul este diferit în funcție de imunitatea fiecăruia, nu este determinat de leacuri magice

de R.F. HotNews.ro
​IZOLATI, DAR IMPREUNA Numărul de cazuri continuă să crească, spitalele sunt sub presiune pentru că bolnavii cu forme severe au nevoie de îngrijiri de urgență. Dr. Maria Dede, medic specialist pneumologie, explică cum apare pneumonia, ce se întâmplă în plămâni când suntem infectați și cum sunt ajutați oamenii să respire, în cazurile grave. În contextul actual, oamenii găsesc și informații greșite sau interpretabile ceea ce îi pune în dificultate, ori se panichează fără motive reale, ori tratează cu superficialitate anumite aspecte importante.
Sabin Sarmas
Foto: Guvernul Romaniei

Interviu cu șeful Autorității pentru Digitalizarea României: Cum vor putea cetățenii să depună solicitări online, semnate electronic, către toate instituțiile publice

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Toate companiile din țară au administratori sau contabili care dețin semnătură electronică, dar măsurile adoptate luni prin Ordonanță de urgență de Guvern ne vizează pe toți, declară într-un interviu HotNews.ro Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României. Cum se obține o semnătură electronică, cât costă și cum vor putea cetățenii să transmită online documente dacă nu dețin o astfel de semnătură? Instituțiile publice vor putea să-ți aleagă tipul de semnătură pe care îl solicită pentru un anumit tip de document: semnătură calificată, avansată sau simplă, spune acesta.
  • Vezi în articol ce alte măsuri de digitalizare și simplificare a interacțiunii dintre cetățeni, firme și stat vor fi luate în circa 2 săptămâni.
Marcel Ciolacu
Foto: Facebook

PeBloguri: Marcel Ciolacu: "Administrațiile locale conduse de PSD au înțeles importanța vitală a testării masive a populației"

de PeBloguri
”Administrațiile locale conduse de PSD au înțeles importanța vitală a testării masive a populației și au cumpărat aparate de testare pentru depistarea COVID-19”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform unei postări publicate pe pagina oficială a Partidului Social Democrat.
Viziere
Foto: Hotnews
​Apelul medicilor din linia îintai

Donează pentru secțiile indispensabile din spitale. Este esențial să rămână necontaminate

de HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Actualitate | Esențial
Cel mai negru scenariu ar fi ca virusul să pătrundă în spitale. Medici inimoși încearcă, prin propriile puteri, să ridice standardul cât mai sus. E nevoie de contribuții rapide, pentru a fi comandate imediat echipamentele care mai sunt în stocuri.
Ruxandra Cesereanu
Foto: Arhiva personala

Sănătate de la Ruxandra Cesereanu: “Fac lucruri care îmi plac și pe care le-aș face toată viața”. Jurnal ANTI-covid 19. Ziua 17

de Eugen Istodor HotNews.ro
Izolare. Debusolare. Câți dintre noi nu spunem: nu mai poot! O iau razzna! Nu mai pot! M-am săturat! M-am tâmpit! M-am săturat de tv, de net, de casă! Perspektiva intră în casa și intimitatea oamenilor. Îți aduce modele de sănătate. Îți vorbește despre cum își țin capul, moralul, sufletul SUS oamenii din jur. Astăzi exemplul Ruxandra Cesereanu, scriitor și profesor la Cluj. Perioada asta otrăvită și-o petrece împreună cu Corin Braga și e-ngrijorată de conversațiile cu tatăl său care n-are stare să stea în casă. Citiți "istoria" Ruxandrei Cesereanu de la rugăciunea de dimineață la muzicile psihedelice, de la exercițiile de respirat la fake-ul cu Veneția invadată de delfini.
Vlad Soare, Presedinte AMBI
Foto: AMBI

PeBloguri: AMBI: "Având în vedere situația generată de virusul COVID-19, AMBI vine în sprijinul autorităților publice locale din regiune"

de PeBloguri
”Având în vedere situația de criză socio-economică generată de virusul COVID-19 și ținând cont de faptul că regiunea București-Ilfov este puternic afectată, AMBI vine în sprijinul autorităților publice locale din regiune, cu câteva idei de tip măsuri care ar putea fi implementate”, se arată într-un comunicat al Alianței Metropolitane București-Ilfov.
Teste coronavirus - COVID-19
Foto: Profimedia Images /Ed Jones/AFP

Edițiadedimineață.ro: Românii și cumpărăturile. Cum afectează epidemia de coronavirus micii antreprenori

de editiadedimineata.ro
În timpul pandemiei de coronavirus, chiar și obiceiurile alimentare ale oamenilor s-au schimbat la 180 de grade. Ceea ce ieri părea normalitate, astăzi este un lux, chiar și în cazul produselor pe care le consumăm. Autoritățile ne sfătuiesc să ne limităm în a ne achiziționa doar produsele de strictă necesitate și să evităm deplasările pentru cumpărături de care nu avem nevoie, pentru a limita răspândirea virusului COVID-19.
Munca de acasa
Foto: Pixabay

Care sunt numeroasele moduri în care infractorii cibernetici profită de criza Covid-19 și de milioanele de oameni care lucrează de acasă

de Vlad Barza HotNews.ro
În mijlocul unei crize de sănătate globale fără precedent, actori rău intenționați profită de situație pentru a ataca sistemele informatice ale companiilor, organizațiilor și persoanelor fizice. Pentru a reduce la minimum riscurile unei pandemii cibernetice, toată lumea trebuie să fie deosebit de atentă. Pericolele sunt multe fiindcă unele aplicații noi pentru Android, care urmăresc propagarea coronavirusului, sunt infectate cu malware, cum ar fi troian sau ransomware, arată studiul Thales Cyber Threat Intelligence.
Coronavirusul in Romania - harta - Situatia pe judete - marti 31 martie
Foto: INSP

TABLOU INTERACTIV Coronavirus în România: Situația pe județe, așa cum e comunicată acum oficial. Harta celor în carantină și celor care sunt monitorizați

de Victor Cozmei HotNews.ro
Până marți la amiază în România au fost confirmate peste 2.240 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Institutul Național de Sănătate Publică, la decizia Grupului de Comunicare Strategică, nu mai publică harta cazurilor pe județe, însă pune la dispoziția publicului date despre situația persoanelor în carantină sau în izolare din fiecare județ. Până acum nu mai puțin de 124.000 de persoane sunt monitorizate și în izolare, iar peste 11.700 de persoane sunt în carantină.
mai-putin-stres-mai-multe-rezultate-cum-sa-meditezi-ca-sa-obtii-rezultate-extraordinare
Foto: Hotnews
Ghid practic

Stai, meditezi si castigi bani. Mai putin stres, mai multe rezultate

de A.V. HotNews.ro
In viata noastra cotidiana stresanta, suprasolicitanta, am ajuns sa credem ca pentru a realiza mai mult trebuie sa muncim si mai mult. In realitate, cel mai mare avantaj pe care ni-l putem oferi este o pauza mentala – cateva minute de odihna pentru corpul si creierul nostru.
Bogdan Herea, Pitech Plus
Foto: Hotnews

Cele 5 efecte ale crizei: ​accelerarea digitalizării, accelerarea Educației la distanță, mutarea unor afaceri din offline-ul de azi în online ul de mâine, scăderea turismului de business și creșterea consumului de produse locale (antreprenor)

de Dan Popa HotNews.ro
​În orice criză e valabil sloganul ”cash is king”. Fiecare antreprenor trebuie să aibă grijă de lichidități și asta este valabil mai ales pentru perioadele de dinaintea crizei, pentru că nu te pregătești de criză în timpul crizei. Trebuie să ai permanent în cap ideea că la un moment dat lucrurile se pot întoarce dinspre o conjunctură pozitivă spre una negativă, spune antreprenorul clujean Bogdan Herea, într-o discuție la distanță cu HotNews.ro și StartupCafe.ro. Clujeanul de 45 de ani, plecat după Revoluție în Franța și re-întors în țară în 2005 a vorbit în cadrul interviului despre impactul coronavirusului asupra firmelor pe care le conduce.
Rușinea la copii, de Betsy de Thierry
Foto: Editura Trei
Strategii de parenting

Rusinea la copii. De unde le vine rusinea si cum ii putem ajuta sa tina capul sus

de A.V. HotNews.ro
Psihologii si specialistii in neurostiinte ne spun ca sentimentul de rusine scade increderea in sine, produce convingeri negative despre propria persoana, reduce creativitatea si creste raspunsul la stres – consecinte pe care niciun parinte iubitor nu le doreste atunci cand incearca sa corecteze comportamentul copilului sau.
La metrou
Foto: Hotnews

Un angajat al Metrorex, depistat pozitiv cu coronavirus - un controlor acces la stația Laminorului: „Nu are contact cu călătorii. Din 20 martie este în concediu medical”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Metrorex informează că astăzi, 31.03.2020, a fost confirmat pozitiv cu noul Coronavirus un angajat al societății, care nu se afla la locul de muncă. Potrivit companiei, angajatul lucrează pe funcția de controlor acces la stația Laminorului, dar că „prin specificul funcției, angajatul nu are contact cu călătorii”. Totodată, Metrorex notează că angajatul în cauză era în concediu medical din 20 martie „pentru alte afecțiuni de sănătate”.
Test pentru coronavirus - COVID-19
Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP

Coronavirus în România. Bilanțul cazurilor a ajuns la 2.245 / 220 de pacienți s-au vindecat de la începutul epidemiei

de D.D. HotNews.ro
​Alte noi cazuri de coronavirus au fost inregistrate în România, bilanțul ajungând la 2.245, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, marți la ora 13.00. Față de raportarea de luni de la ora 13.00 sunt 293 de cazuri noi. De la apariția COVID-19 în România, 220 de pacienți s-au vindecat.
Dezinfectant
Foto: Pixabay

Primăriile, obligate de marți să pună recipiente cu dezinfectant la blocuri/ În București sunt circa 50.000 de scări de bloc / Mutu: „Am dat comandă, le aducem din China, o să ajungă în 10 zile”

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Ordonanța militară numărul 4 obligă primăriile ca începând cu data de 31 martie să pună la toate intrările blocurilor de locuințe dispozitive cu soluții dezinfectante. Potrivit datelor centralizate de HotNews.ro, în București sunt circa 50.000 de scări de bloc, iar un dispenser manual costă între 50 și 150 de lei, iar 1 l de dezinfectant costă în medie 60 de lei. În aceste condiții, impactul bugetar la nivelul Capitalei este de peste 2,5 milioane de euro.
Alexandru Volacu
Foto: Facebook

Tragedia triajului. Despre etica alocării resurselor medicale limitate în timpul COVID-19

de Alexandru Volacu HotNews.ro
În universități din întreaga lume, cursurile de etică încep de multe ori cu o dilemă: „un tren rulează scăpat total de sub control. În calea sa se află 5 oameni care au fost legați de șină de un răufăcător. Din fericire, există un macaz și o linie ocolitoare, dar pe care e un alt om legat de șină. Știi că numai de tine depinde soarta acestor oameni. […]. Dacă nu faci nimic, trenul va ucide 5 persoane. Dacă schimbi macazul va ucide una și cinci vor fi salvate”[1]. Ce ar trebui să faci? Răspunsurile studenților curg de regulă ușor. Unii spun că ar schimba macazul pentru că e important să salvezi cât mai multe vieți. Alții ar refuza să îl schimbe pentru că nu vor ca ei să fie direct responsabili pentru uciderea persoanei de pe linia secundară. Alții caută să afle mai multe informații despre persoanele de pe șinele de tren: De ce sunt acolo? Ce vârstă au? Sunt partenerii mei, rude, prieteni?
Thea Ionescu
Foto: Arhiva personala

Cursurile online nu sunt cinema

de Thea Ionescu Contributors.ro
Vremuri grele și nevoia de soluții urgente. Adevărat. Însă chiar și atunci când trebuie să răspunzi rapid, mai ales dacă știi că situația se poate prelungi, e bine să cântărești un pic soluțiile și modul lor de implementare. Mă voi referi în acest material la implemetarea predării online în învățământul superior, ca soluție rapidă de adaptare la închiderea firească a universităților.

Thea Ionescu este conferențiar universitar. Domeniul său de specialitate este Psihologia Copilului
Medicul Carmen Dorobat
Foto: AGERPRES

​Scenariul 4 explicat de un medic: Pacienții cu forme ușoare, tratați acasă sau la hotel. Medicii se deplasează la ei "de câte ori este cazul", iar tratamentul este asigurat de spital

de Alina Neagu HotNews.ro
România se află, de aseară, în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus, cu peste 2.000 de cazuri de infectare cu COVID 19 confirmate (2.109). Din acest punct încolo, o parte dintre pacienți - cei cu forme ușoare și asimptomatici - pot fi tratați acasă sau la hotel, atunci când există riscul ca acasă să transmită virusul. Medicii se vor deplasa la ei "de câte ori este cazul", iar tratamentul va fi asigurat de către spital, a explicat medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, pentru HotNews.ro.
Pirvulescu
Foto: Digi 24

Digi 24: Pîrvulescu, despre demisiile medicilor: Gândiți-vă, soldați care își dau demisia din armată în plin război!

de Digi 24 Digi24.ro
Politologul Cristian Pîrvulescu a vorbit la Digi24 despre demisiile medicilor care se tem să trateze pacienți cu coronavirus. El a subliniat că fără medici, asistente sau personal medical va fi greu să se depășească această situație.
Spital Suedia
Foto: Profimedia Images

Digisport: Țara care a raportat de două ori mai multe cazuri decât România, dar sfidează în continuare pandemia de COVID-19. Recomandările anunțate

de Digisport Digisport.ro
Suedia este una dintre țările europene care sfidează pandemia de coronavirus. Asta deși până în acest moment, nordicii au raportat 4.028 de cazuri de infectare (de două ori mai multe decât în România) și 146 de decese (față de 65 la noi în țară).
Sondaj IMAS, martie 2020
Foto: Europa FM

Sondaj IMAS: PNL și PSD, în scădere în martie. USR, PLUS și Pro România cresc

de C.D. HotNews.ro
PNL și PSD au scăzut în intențiile de vot în luna martie, creșteri înregistrând USR, PLUS și Pro România, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, în perioada 5-26 martie.
Salariul minim
Foto: DepositPhotos.com

Costul orar al forței de muncă din România, penultimul din Europa

de RA HotNews.ro
Costul orar al forței de muncă din România, de 7,7 euro, era în 2019 al doilea cel mai mic din Europa, înaintea Bulgariei (6 euro) și după Lituania (9,4 euro), dar are cea mai mare creștere procentuală, de 13,1%, din uniune, în perioada menționată, arată datele Eurostat, citat de Mediafax.


Carantina in Malaysia
Foto: Captura Twitter

În carantină, femeile din Malaysia sunt sfătuite să se machieze și să evite să-și deranjeze soții

de R.M. HotNews.ro
Sfaturile autoritățile din Malaysia care au îndemnat femeile să se machieze, să nu-și enerveze soții și să le vorbească cu vocea unui personaj de desene animate în perioada carantinei au declanșat o avalanșă de proteste online, scrie AFP.
Spitalul municipal Orastie
Foto: spitmunor.ro

Cele 10 asistente și infirmiere de la Spitalul Orăștie și-au retras demisiile / Doctorița de la ATI nu s-a răzgândit, însă

de G.S. HotNews.ro
Cele cinci asistente și cinci infirmiere din cadrul Spitalului din Orăștie, județul Hunedoara, și-au retras demisiile pe care le-au înaintat luni. Medicul Lorena Ehim, specialist ATI, nu a revenit însă asupra deciziei, transmite Mediafax.
Magazin Panama
Foto: Pixabay.com

Glumă de 1 aprilie? În Panama, de mâine, femeile și bărbații vor avea voie să iasă din casă doar în zile diferite

de G.S. HotNews.ro
Președintele statului Panama, Laurentino Cortizo, a anunțat o măsură neobișnuită de încetinire a răspândirii coronavirusului – începând de miercuri femeile și bărbații vor avea voie să iasă din case doar în zile diferite, scrie Guardian.
proiecte de robotica
Foto: Hotnews

Elevi din toată țara, pasionați de robotică, lucrază la soluții pentru criza provocată de noul coronavirus

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Peste 50 de echipe de robotică din toată țara, care fac parte dintr-un program implementat de Asociația Nație Prin Educație sunt activ implicate în această perioadă pentru a pune la dispoziția celor care au nevoie soluții concrete de ajutor pentru criza provocată de virusul CO-VID 19. Cum poate fi pusă robotica în slujba oamenilor, cum își pot folosi acești copii toate cunoștințele, experiența competițiilor de robotică la care au participat până acum și dotarea pe care o au la dispoziție.
Echipamente medicale
Foto: MApN

Unde pot fi obținute autorizările de producere a echipamentelor medicale și biocide folosite în lupta contra COVID- 19/ Lista ministrului Economiei

de CP HotNews.ro
Virgil Popescu, ministrul economiei, spune că a primit numeroase mesaje din partea celor care își doresc să producă echipamente necesare în lupta împotriva inamicului nevăzut. În acest context, a publicat o listă cu datele de contacte ale structurilor militare care se ocupă de autorizarea materialelor și echipamentelor medicale necesare pentru prevenirea și combaterea coronavirusului.
Violeta Alexandru
Foto: Hotnews

VIDEO Violeta Alexandru: Toate documentele pentru șomajul tehnic se depun online/ Nu vor fi făcute controale pe perioada stării de urgență

de CP HotNews.ro
Ministrul muncii Violeta Alexandru a prezentat marți câteva detalii legate de modul în care poate fi obținut ajutorul de la stat pentru acoperirea șomajului tehnic. Unul dintre cele mai importante aspecte este că toate documentele se depun online. De asemenea, pe perioada stării de urgență, inspectorii de muncă nu vor face controale. Se va merge pe încredere, mai ales că fiecare angajator trebuie să trimită și o declarație pe proprie răspundere. După perioada de criză, vor fi făcute verificări prin sondaj.
Epidemie Covid-19
Foto: Profimedia Images

Ce măsuri au luat țările est-europene în pandemia de coronavirus

de I.H. HotNews.ro
Numărul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns marți la 379, în creștere cu 25 față de ziua anterioară, a anunțat marți șeful celulei guvernamentale de criză de la Sofia, generalul Vențislav Mutafciski, scrie Agerpres, citând BTA.
cum-sa-devii-capitalist-cand-nu-ai-niciun-capital
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cum sa devii capitalist cand nu ai niciun capital

de A.V. HotNews.ro
Ca sa te imbogatesti nu trebuie sa fii educat la scoli de elita, sa ai bani, sa fii creativ sau sa ai o idee. Nu trebuie decat sa vrei sa incalci niste reguli. E timpul sa uiti de sfaturile bunicului si sa devii un investitor modern, care vaneaza oportunitati, un antreprenor care obtine venituri din surse suplimentare.

Daniel Anghel
Foto: Pwc Romania

Măsuri fiscale luate de alte țări europene. Șapte recomandări ale OECD (Daniel Anghel - PwC)

de F.B. HotNews.ro
Criza coronavirusului a dus la măsuri fiscale luate de Guvernele statelor europene. Vorbim de rambursare accelerată a TVA, prelungirea termenului de depunere a declarațiilor fiscale și altele. Pe această temă, Daniel Anghel, partener și liderul serviciilor fiscale și juridice la PwC România, a trecut în revistă o listă de măsuri care i s-a părut cea mai importantă, în cadrul unui webinar.
procedura somaj tehnic 2020
Foto: Pixabay

Certificatele de Situație de Urgență NU mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic- Ministerul Economiei

de CP HotNews.ro
Guvernul a stabilit prin OUG 32/2020 că Certificatele de Situație de Urgență NU mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic pentru salariații angajatorilor care își reduc sau își întrerup activitatea ca urmare a efectelor epidemiei de SARS-CoV-2. Angajatorii vor depunde cereri însoțite de declarații pe propria răspundere, transmite Ministerul Economiei.
Politia
Foto: Facebook

Amenzi de peste 13 milioane de lei date în ultimele 24 de ore pentru 8.276 de persoane care nu au respectat restricțiile de circulație

de I.H. HotNews.ro
Peste 8.200 de persoane care nu au respectat măsurile privind restricționarea circulației impuse prin ordonanțele militare ca urmare a stării de urgență din cauza coronavirusului au fost depistate de poliție în ultimele 24 de ore. Amenzile date depășesc 13 milioane de lei.
Spitalul Judetean Suceava
Foto: facebook

Suceava în carantină din cauza coronavirusului: 24 de decese anunțate oficial la Spitalul Județean și 28% din cazurile de îmbolnăvire la nivel național. Parchetul Tribunalului preia ancheta

de I.H. HotNews.ro
Parchetul Tribunalului Suceava a preluat dosarul penal în care se fac cercetări privind cazurile de îmbolnăvire și de deces ale unor pacienți internați la Spitalul Județean. Până marți, la Suceava au fost anunțate oficial 24 de decese, cel puțin 14 dintre ele fiind raportate după câteva zile de la moartea pacienților. De asemenea, 593 din cele 2.109 cazuri de îmbolnăvire din România sunt la Suceava.
Numarul 112
Foto: EENA

Amenzi mai mari pentru apelarea abuzivă a 112. Legea a fost promulgată de Iohannis

de I.H. HotNews.ro
Legea care prevede sancțiuni mai aspre pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgență 112, introducând și obligația de a presta muncă în folosul comunității pentru cei care sună abuziv la numărul de urgență, a fost promulgată marți de președintele Klaus Iohannis.
Coronavirus in România / Testare
Foto: Agerpres

Alți 3 români din străinătate au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul urcă la 19 decese și 94 de cazuri de infectare

de I.H. HotNews.ro
Alți trei români din străinătate, din Franța și din Marea Britanie, au murit în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului, bilanțul deceselor în rândul românilor din diaspora ajungând marți la 19. 94 de cetățeni români din străinătate au fost depistați cu COVID-19, de la începutul pandemiei.
Laptop
Foto: Pixabay

Ministerul Educației lansează un modul de clase digitale pentru hobby-urile adolescenților

de A.O. HotNews.ro
Ministerul Educației anunță că lansează miercuri, 1 aprilie, un modul de clase digitale dedicat adolescenților. Clasele sunt derulate în cadrul proiectului „Reacție pentru educație”, realizat de Ministerul Educației și Narada și vor avea durata de o oră. Ministerul susține că în cadrul modulului Naradix tinerii vor interacționa cu profesioniști din social media, personal branding, dezvoltare personală, tehnologie, inteligență artificială sau educație financiară.
Bogdan Herea, Pitech Plus
Foto: Hotnews
​Intalnire online

Cum îți administrezi firma în timp de criză Covid-19: Bogdan Herea, CEO Pitech Plus, invitat online #deladistanță, marți, 31 martie, ora 12

de Dan Popa HotNews.ro
Bogdan Herea, CEO Pitech Plus, va participa marți, 31 martie de la ora 12.00, la o intalnire online realizata la distanță și va răspunde întrebărilor cititorilor despre efectele crizei coronavirus asupra companiilor listate pe bursă și despre posibile soluții pentru traversarea stării de urgență cauzate de pandemia Covid-19.

• Puteți adresa întrebări legate de tema întâlnirii on-line folosind formularul de comentarii de la sfârșitul articolului.
• Vor fi acceptate doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent
Piata gazelor
Foto: BRM

Piața gazelor în primul trimestru: Prețurile, în scădere continuă

de CP HotNews.ro
În primul trimestru al anului, tranzacțiile cu gaze naturale au prezentat o intensificare evidentă față de perioada similară a anului precedent, perioada aflată sub nefericită incidența a OUG 114, se arată într-o analiză a Bursei Române de Mărfuri. Pe piețele spot, prețurile medii ponderate pentru lunile ian.-martie au cunoscut o scădere continuă, de la 70,8 lei/MWh în ianuarie, la 66,4 lei/MWh în febr., respectiv 59,6 lei/MWh în luna martie.
Informare clienti UPC
Foto: Hotnews

UPC România, odată al doilea mare operator de comunicații prin cablu, încetează să mai existe ca entitate juridică: Sute de mii de abonați devin clienți ai Vodafone

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Începând de marți, 31 martie, UPC România, odată al doilea mare operator de comunicații prin cablu, încetează să mai existe ca entitate juridică, iar sutele de mii de clienți la serviciile de televiziune, internet fix și telefonie fixă furnizate de această companie vor deveni clienți ai Vodafone România. Al doilea mare operator de comunicații mobile a anunțat marți că a finalizat achiziția și absorbția UPC. Vezi în articol ce informare au primit clienții UPC cu privire la schimbările care au loc începând de azi.
WTA, logo
Foto: wtatennis.com

Cum vrea WTA-ul să salveze sezonul 2020 - Măsurile propuse

de A.I. HotNews.ro
Sezonul 2020 al WTA s-a întrerupt la începutul lui martie, odată cu anularea turneului Premier Mandatory de la Indian Wells. De atunci, au tot fost încercări de reluare a meciurilor, dar pandemia de coronavirus s-a pus în calea tuturor planurilor oficialilor de la WTA. Acum, forul mondial care reprezintă tenisul feminin s-a gândit la unele măsuri menite să salveze ce se mai poate salva din actuala stagiune.
Epidemie Covid-19
Foto: Profimedia Images

Primul studiu de amploare privind coronavirusul, bazat pe 70.000 de cazuri. Care este rata reală a mortalității și la ce riscuri sunt expuși cei de vârstă mijlocie

de G.S. HotNews.ro
Primul studiu amplu și cuprinzător privind spitalizările și decesele provocate de coronavirus în China, studiu realizat de britanici, dezvăluie în amănunt riscul la care sunt supuși pacienții de vârstă mijlocie sau mai mare, scrie Guardian.
Troleibuz Bozankaya
Foto: Bozankaya

Primăria Capitalei a semnat cu Bozankaya Otomotiv contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a semnat cu asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze. Valoarea contractului este aproximativ 43 de milioane Euro fără TVA, primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate până în februarie 2022.
Start-Up Nation
Foto: Hotnews

Start-Up Nation: Acte normative care permit firmelor să suspende implementarea proiectelor, ca urmare a situației coronavirus COVID-19

de CZ HotNews.ro
În Monitorul Oficial s-au publicat 2 reglementări care permit firmelor beneficiare ale programului Start-Up Nation să suspende implementarea proiectelor și a obligațiilor aferente, pe perioada stării de urgență ca urmare a pandemiei coronavirus COVID-19. Programul de finanțare prevede fonduri nerambursabile de până la 200.000 lei fiecare, pentru un număr de aproape 10.000 de firme.
Aplicatia Miluu
Foto: Hotnews

O aplicație românească de închirieri de apartamente oferă gratuit locuințe pentru medici pentru perioada de criză

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Aplicația de închiriere de apartamente - Milluu, sprijinită de fondul de investiții Early Game Ventures și de proiectul dedicat start-up-urilor disruptive, la început de drum, ROCA X, lansează inițiativa #LocuintePentruMedici și va pune gratuit la dispoziția medicilor și personalului sanitar din spitalele bucureștene aflate în linia întâi în lupta cu COVID-19, apartamente și garsoniere în care aceștia să poată locui temporar, pe perioada stării de urgență.
Grup Feroviar Roman
Foto: GFR

Grupul GRAMPET lansează Trenul Solidarității Românești

de A.C. Smile Media
În contextul pandemiei de Coronavirus, Grupul GRAMPET anunță proiectul Trenul Solidarității Românești, mobilizând transportul feroviar pentru companiile românești care realizează importuri de materiale și echipamente medicale din China.
Nelu Tataru
Foto: AGERPRES

România, în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus. Ce înseamnă și ce măsuri sunt pregătite de autorități

de D.D. HotNews.ro
​Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, a declarat că pentru scenariul patru al epidemiei de coronavirus COVID-19 se are în vedere ca aceia care sunt afectați să nu meargă în izolare dacă au în familie persoane peste 65 de ani, ci să rămână în carantină, propuneri în acest sens fiind făcute către Ministerul de Interne pentru a fi cuprinse într-o viitoare ordonanță militară.
La unele produse alimentare vanzarile au explodat
Foto: Pixabay

Ce a însemnat de fapt obsesia românilor de a-și face stocuri de alimente? Vânzările de conserve de carne au urcat cu 625% cele de alcool pur cu 418% iar cele de drojdie cu 366%

de Dan Popa HotNews.ro
Explozia efectivă a cumpărăturilor s-a produs în săptămâna în care mai multe restricții au fost comunicate la nivel național (săptămâna 19-15 martie) înregistrându-se o creștere generală de 76% față de aceeași săptămână a anului anterior, pentru toate categoriile monitorizate de RetailZoom. E sătămâna în care s-a anunțat și suspendarea cursurilor, inițial până pe 22 martie, cu posibilitate de prelungire. În același timp, stocurile din magazine s-au epuizat pentru anumite produse pe fondul unei cereri fără precedent. Retail Zoom monitorizează vânzările din Carrefour Hypermarket, Carrefour Market, Cora, dm, Inmedio, Mega Image, Shop&Go, Metro, Penny Market, Profi, Xpress și din peste 3.000 de magazine din comerțul modern internațional. Au fost monitorizate vânzările a 183 de categorii alimentare, de îngrijire personală și a casei.
Gaseste intrusul
Foto: Captura Facebook

VIDEO Cum să te faci nevăzut în plină pandemie de coronavirus

de Red. Life HotNews.ro
Izolare este cuvântul prezent tot mai des în viața noastră, într-o perioadă în care pandemia de coronavirus face tot mai multe victime în fiecare zi. Mai mult ca oricând, avem nevoie de gânduri pozitive și de un zâmbet.
Spitalul CRF Timisoara
Foto: Wikimedia Commons

Demisii în serie ale asistentelor și infirmierelor de la Spitalul CFR Timișoara / Manager: De la autorități nu am primit nimic, materiale avem doar din donații

de G.S. HotNews.ro
Situația de la Spitalul CFR Timișoara, care a fost desemnat, conform planului alb, să fie în linia a doua de intervenție și să preia cazuri de coronavirus după ce spitalul de boli infecțioase ”Victor Babeș” se va umple, este una critică, după ce mai multe asistente și infirmiere au demisionat, scrie PressAlert.ro.
Masuri economice publicate in Monitorul oficial
Foto: Pixabay
Acest articol va fi actualizat pe măsură ce se publică și alte acte în Monitorul Oficial

​Pentru antreprenori. Măsuri/facilități de la începutul stării de urgență. Doar cele publicate oficial

de Florin Barbuta HotNews.ro
De la instituirea stării de urgență, mulți antreprenori au fost nevoiți să-și înghețe afacerile. Guvernul a adoptat și publicat în Monitorul oficial o parte dintre măsuri, apoi prin alte ordonanțe a modificat actele normative. HotNews.ro și-a propus ca acest text să fie actualizat constant doar cu măsurile publicate în Monitorul oficial, adică cele care intră în vigoare. Prin urmare, dacă sunteți interesați, puteți să salvați acest link.
Lan de porumb
Foto: Pixabay.com

România, primul loc în UE la producția de porumb si floarea soarelui

de G.S. HotNews.ro
România s-a situat, anul trecut, pe primul loc în UE la producția de porumb și la floarea soarelui și pe locul patru la grâu, după Franța, Germania și Polonia, anunță Institutul Național de Statistică, citat de Mediafax.
Eurovision
Foto: Eurovision.tv

Ce spune regulamentul - Cine va reprezenta România la Eurovision 2021

de Red. Life HotNews.ro
Televiziunea Română a decis ca interpreta Roxen să reprezinte țara noastră la concursul Eurovision de anul viitor, după ce ediția 2020 a fost anulată.
Ordonanta privind amanarea platii ratelor la credite
Foto: monitoruloficial.ro

Ordonanța privind amânarea ratelor la credite, în Monitorul oficial. Ce prevede în cazul persoanelor fizice și firmelor

de F.B. HotNews.ro
Ordonanța de urgență așteptată de multă lume privind amânarea plății ratelor la credite a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta prevede că ratele creditelor pot fi suspendate, la cererea clientului, cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31 decembrie 2020. Perioada maximă de creditare prevăzută în reglementările creditorilor poate fi depășită cu o perioadă egală cu durata suspendării obligației de plată.
Lovituri spectaculoase la perete
Foto: Captura Instagram

VIDEO Spectacol la perete în izolare, pe zăpadă, precum în copilărie - Cine să fie magicianul?

de Red. Sport HotNews.ro
Tenisul este obligat în această perioadă să ia o pauză prelungită din cauza pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, fiecare sportiv în parte încearcă să se mențină pe cât posibil în formă cu exerciții executate la domiciliu.
Marcel Vela
Foto: Captura video

VIDEO Municipiul Suceava și alte opt comune din jur intră în carantină totală. Decizia luată prin Ordonanța militară nr 6. DOCUMENT

de Redactia HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Municipiul Suceava și opt comune limitrofe intră în carantină totală, potrivit unei ordonanțe militare (nr. 6) adoptate luni seară și anunțate de ministrul de interne, Marcel Vela.
Somaj tehnic suportat de stat
Foto: monitoruloficial.ro

Cum se acorda somajul tehnic suportat de stat. Procedura a fost modificată și e în Monitorul Oficial. Vezi ce pași trebuie să faci

de Florin Barbuta HotNews.ro
Ordonanța privind șomajul tehnic suportat de stat (OUG 30) a fost modificată printr-o nouă ordonanța. Astfel, s-a renunțat la nevoia de a scoate acel certificat pentru situații de urgență de la Ministerul Economiei pentru a beneficia de această facilitate. În plus, s-a extins aria de aplicare a acestuia și modul de acordare a sumelor respective. Știm că mulți experți contabili și specialisti în fiscalitate au fost sunați în permanență de către antreprenori pentru a beneficia mai repede. Problema este că ordonanța a fost modificată de Guvern și a venit cu o nouă procedură. De joi, de la adoptarea de către Guvern, ochii au fost pe Monitorul Oficial. Abia astăzi s-a publicat. Nervii tuturor celor afectați au fost întinși la maxim, ceea ce e normal.
Pacient in Romania
Foto: Agerpres

Medicii pot elibera rețete online și pot da consultații la distanță, prin telefon sau online. Se renunță la cardul de sănătate pe perioada stării de urgență

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Medicii de familie le vor putea trimite pacienților rețetele pe mail sau prin alte mijloace electronice și îi vor putea consulta prin telefon sau online, iar pacienții vor putea merge cu rețetele la farmacie, fără să mai stea la cozi la cabinetul medicului. În plus, obligativitatea utilizării cardului de sănătate se suspendă pe perioada stării de urgență. Executivul a aprobat, în ședința de astăzi, o Hotărâre de Guvern în acest sens. Măsura era cerută insistent de medici de cel puțin 3 săptămâni.
Capture
Foto: Facebook

Un bărbat care trebuia să fie în autoizolare a intrat plin de sânge în spitalul Hârșova și a scuipat și înjurat medicii care îi salvau viața

de G.S. HotNews.ro
Un bărbat care trebuia să se afle în autoizolare a intrat, plin de sânge, în Spitalul din Hârșova, iar apoi a scuipat și înjurat medicii care voiau să îl ajute. În urma incidentului, șase cadre medicale au intrat în autoizolare, ținând cont că bărbatul ar putea fi infectat cu COVID-19, transmite Mediafax.
Sabin Sarmas
Foto: Hotnews

Măsuri de digitalizare a statului în contextul COVID-19: Cetățenii vor putea să depună solicitări online, semnate electronic, către toate instituțiile publice

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Guvernul a aprobat luni, printr-o ordonanță de urgență, măsuri care vor permite utilizarea înscrisurilor în formă electronică atât pentru comunicarea în format digital între autoritățile și instituțiile statului, cât și între acestea și persoanele fizice și juridice, precum și asigurarea desfășurării unor procese vitale ale statului prin implementarea mijloacelor informatice și de comunicații securizate, se arată într-un comunicat remis HotNews.ro. Cetățenii vor putea să depună solicitări online, semnate electronic, către toate instituțiile publice, iar instituțiile publice vor fi obligate să accepte documentele semnate electronic, a precizat luni Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.
Inspectie RAR
Foto: Registrul Auto Roman

Ce se întâmplă cu ITP-urile care expiră în perioada stării de urgență? „NU se prelungește valabilitatea” / Ce trebuie să facă cei afectați

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Valabilitatea Inspecției Tehnice Periodice a autovehiculului nu se prelungește dacă aceasta expiră pe parcursul stării de urgență în care sunt impuse măsurile restrictive privind circulația persoanelor, se arată într-un răspuns al Grupului de Comunicare Strategică. În schimb, șoferii al căror ITP expiră se pot deplasa pentru efectuarea inspecției la stațiile dedicate bifând opțiunea potrivită pe declarația pe proprie răspundere.
Florin Citu
Foto: facebook

Florin Cîțu, despre noua ordonanță privind amânarea plății ratelor: Nu există dobânzi suplimentare / Plata, eșalonat în 60 de rate egale

de R.M. HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Finanțe
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat luni seara că noua ordonanță privind amânarea plății ratelor la creditele bancare prevede o dobândă zero pentru creditele ipotecare și plata creanței în 60 de rate lunare egale, după încheierea perioadei de amânare.
Sectiunea 1 Sibiu - Boita, parte din A1 Sibiu - Pitesti
Foto: Hotnews

HARTĂ Autostrada Sibiu - Pitești: A fost semnat ordinul de începere al lucrărilor pe Lotul 1 Sibiu - Boița

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 al secțiunii 1 Sibiu – Boița (13,2 km) din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești a fost semnat luni, anunță Ministrul Transporturilor. Durata execuției lucrărilor este de 36 de luni. Vezi în articol o hartă detaliată a primului segment al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești care va fi construit.
Dezinfectie Sector 3 - strazi
Foto: Facebook

Cu ce substanțe dezinfectează primăriile din București străzile și care sunt recomandările OMS​

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
În ultimele două săptămâni, Primăriile de Sector din București au început să dezinfecteze străzile, locurile de joacă și scările de bloc, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Pentru spălarea străzilor, majoritatea primăriilor folosesc detergent sau apă cu clor și mai rar peroxid de hidrogen. Pentru scările de bloc se folosește peroxid de hidrogen sau alți dezinfectanți în principal pe bază de clor.
Nelu Tataru
Foto: AGERPRES

Ordonanța militară nr 6. Ministrul Nelu Tătaru: Am solicitat ca orice deces să fie testat / Vom ajunge la o capacitate de prelucrare de 2.500 de teste pe zi

de I.B. HotNews.ro
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat luni seară, la Digi 24, că numărul mare de morți raportate vine de la faptul că au aprobat teste și pentru persoanele decedate si astfel s-a ajuns la cazurile anunțate azi. La Suceava au fost mai multi pacienti zero, au fost mai multi oameni care au venit din strainatate, au fost si multe cadre medicale nepragatite, a fost un cumul de erori epidemiologice, spune ministrul. Vorbin despre stocurile de echipamente de protectie, Tătaru a evitat să spună care este necesarul la ora actuală, dar a cerut responsabilitate în privinta distribuirii materialelor primite.
Coronavirus China
Foto: Profimedia

China: „Prea multe urne cu cenușă comparativ cu numărul morților”. Îndoieli cu privire la decesele din Wuhan - Rainews

de I.B. HotNews.ro
De la începutul săptămânii, șapte mari societății de pompe funebre din China au predat zilnic familiilor cenușa a aproximativ 500 de decedați, fapt care sugerează că la Wuhan au murit mai multe persoane decât indică cifrele oficiale", se arată într-un articol Radio Free Asia, preluat de Rainews.
Avioane in zbor
Foto: Max Pixel

Ordonanța Militară nr. 5: Prelungirea cu 14 zile a interdictiei pentru zborurile înspre și dinspre Spania și Italia / Textul Ordonanței

de I.B. HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Măsura suspendării zborurilor spre și dinspre Spania și Italia se prelungește pentru încă 14 zile. Sunt exceptate zborurile umanitare, zborurile de stat sau cele medicale, conform unei noi ordonanțe militare emise luni seară.
Taxe
Foto: Pixabay

Bonificații pentru contribuabilii care își plătesc impozitele. Ordonanța, în Monitorul Oficial

de F.B. HotNews.ro
Firmele plãtitoare de impozit pe profit care plãtesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipatã aferentã aceluiași trimestru, pânã la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiazã de o bonificație de 5% sau 10%, calculatã asupra impozitului pe profit datorat, se arată într-o Ordonanță de Urgență publicată în Monitorul Oficial.
Turism și coronavirus
Foto: Profimedia

Voucherele de vacanță aferente anului 2020 vor fi emise doar electronic/ Valabilitatea celor emise anul trecut, prelungită până anul viitor

de CP HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Companii
Ordonanța de urgență privind prelungirea valabilității voucherelor de vacanță a fost publicată luni, în Monitorul Oficial. Voucherele emise anul trecut urmau să expire în mai, însă Guvernul le-a prelungit valabilitatea până la data de 31 mai 2021, indiferent de forma în care au fost emise. Actul normativ mai are o prevedere: Voucherele de vacanță aferente anului 2020 se emit doar pe suport electronic.
Cutii de carton
Foto: Pixabay

De ce este foarte puțin probabil să te infectezi cu COVID-19 de la pachetele primite prin curier sau de pe ambalajele produselor din magazine

de Vlad Barza HotNews.ro
NU ar trebui să fim panicați și să credem că ne putem infecta cu noul coronavirus doar de la un pachet adus de curier sau de la ambalajul unui produs cumpărat din supermarket, spun specialiști din SUA, unde problema a fost pe larg dezbătută. Un risc există, dar este extrem de mic și poate fi eliminat dacă ne spălăm pe mâini când venim în casă și dacă dăm cu dezinfectant pe ambalaj sau dacă aruncăm cutia de carton primită de la curier.Alte titluri din Actualitate:

Cât ar putea dura măsurile de distanțare socială? Vlad Mixich: Epidemiologii spun că până la apariția unui vaccin sau tratament, singura soluție e combinația distanțare socială - testare
Două companii municipale înființate de Gabriela Firea, achiziții directe de circa 2,5 milioane lei, în câteva zile, către două firme de apartament
Pacienții cu coronavirus beneficiază de îngrijire medicală în România chiar dacă nu au asigurare medicală - hotărâre de guvern / Alte câteva modificări în sistemul medical
Este închiderea bisericilor o agresiune la adresa libertății religioase?
UPDATE Primăria Sectorului 3 vrea să construiască două pasaje subterane pe Șoseaua Mihai Bravu, valoarea investiției fiind de circa 347 milioane lei/ Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local


ECONOMIE

Prelungire licente 3G
Foto: Captura Monitorul Oficial

Hotărârea Guvernului de a prelungi licențele 3G ale Orange și Vodafone în schimbul achitării la buget a 60 milioane de euro s-a publicat în Monitorul Oficial

de Adrian Vasilache HotNews.ro
​Hotărârea Guvernului de a prelungi licențele 3G ale Orange și Vodafone până la data de 31 decembrie 2031 în schimbul achitări la bugetul de stat a 60 de milioane de euro a fost publicată luni, 30 martie, în Monitorul Oficial. Cei doi operatori trebuie să achite acum câte 30 milioane de euro până marți, 31 martie, data la care le expirau licențele. Prin Hotărârea de Guvern, adoptată cu întârziere în 26 martie, s-a decis și prelungirea licențelor 3G și 4G ale Telekom și RCS&RDS, care vor plăti cumulat 50 de milioane de euro. Vezi în articol câte milioane de cartele 3G și 4G sunt active în aceste rețele, conform ANCOM.
Serghei Bulgac, CEO DIGI
Foto: RCS-RDS

Grupul DIGI cere anularea rezultatelor licitației 5G din Ungaria: Alți trei operatori, declarați câștigători, vor plăti aproximativ 360 de milioane de euro pe licențe

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Telecom
Grupul DIGI a cerut luni anularea rezultatelor licitației 5G din Ungaria, procedură de la care a fost respinsă în septembrie 2019. Autoritatea maghiară de reglementare (NMHH) a anunțat joi, 26 martie, rezultatele licitației pentru frecvențele în care vor fi furnizate servicii 5G, deși DIGI a depus acțiuni în instanță și până la acest moment nu este dată o decizie definitivă în justiție. Conform anunțului oficial al NMHH, cei trei operatori câștigători - Magyar Telekom, Telenor și Vodafone - vor plăti peste 128,4 miliarde de forinți (circa 360 milioane de euro) pe licențele 5G adjudecate.
Energie
Foto: Hotnews

Decizii drastice în domeniul energiei, gazelor și carburanților: Prețurile vor fi plafonate la nivelul de astăzi/ Personalul esențial va fi izolat la locul de muncă

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Economie | Energie
Pe perioada stării de urgență, prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, apă și carburanți vor fi plafonate la nivelul practicat astăzi. Acesta este una dintre prevederile care intră în vigoare cu noua ordonanță militară (ordonanța 4), a anunțat Marcel Vela, ministrul afacerilor interne. Practic, nu vor mai putea fi majorate prețurile, indiferent de costuri, ci doar să scadă sau, cel mult, să fie menținute la același nivel. Măsura a fost criticată de USR înainte de a fi anunțată. De asemenea, personalul esențial din domeniul energiei va fi izolat preventiv. Refuzul izolării atrage răspundere disciplinară sau chiar penală.


0-100.hotnews.ro

La o reprezentanta auto
Foto: Endeavour Automotive

An dezastruos pentru vânzările de mașini noi - Cele mai pesimiste prognoze indică și scăderi de peste 20 de milioane unități la nivel mondial

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Auto
În contextul în care peste trei miliarde de oameni sunt sub restricții de circulație și zeci de milioane nu mai au loc de muncă din cauză că multe business-uri sunt închise, nu este de mirare că va fi un an dezastruos pentru vânzarea de mașini noi. Estimările sunt că în unele piețe vânzările vor scădea cu 50%, în lume vor scădea cu 15-25 milioane de mașini, iar în Europa, cu peste trei milioane unități, scrie Automotive News.


SPORT

Martin Tudor
Foto: fcsb / facebook
Doliu în fotbalul românesc

Martin Tudor, fostul portar al Stelei, a murit la doar 43 de ani din cauza unui infarct

de A.I. HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Sport | Fotbal
Veste tristă pentru fotbalul românesc: Martin Tudor, fost portar al celor de la Steaua București, a murit la doar 43 de ani din cauza unui infarct, conform gsp.ro. A cucerit alături de roș-albaștri două titluri de campion al României (2001 și 2005) și o Supercupă (2001).


Bancul zilei

Bancul zilei: Când pacientul 0 își revine din comă

de I.B. HotNews.ro
Pacientul zero își revine după câteva săptămâni de comă. În timp ce este consultat de medic, întreabă:
- Domnule doctor, ce am avut?
- Ehe...


REVISTA PRESEI

Vedete
Foto: Colaj foto

Caru' cu vedete: Andreea Berecleanu, după plecarea de la Observator: "Se vede deja în audiențe o scădere dramatică"; Ilinca Vandici, adevărul nespus despre căsnicia cu soțul său

de Gabriela Florea HotNews.ro
Andreea Berecleanu, după plecarea de la Observator: "Se vede deja în audiențe o scădere dramatică". Reacția Antenei 1 ● După ce a muncit non-stop două săptămâni, Cosmin Stan se baricadează în casă și se joacă pe playstation cu copiii lui ● Ilinca Vandici, adevărul nespus despre căsnicia cu soțul său ● Primele imagini cu Victor Slav și noua iubită ● Cătălin Moroșanu l-a ajutat pe tânărul din Iași care a mers cu calul să-și viziteze soția la maternitate.
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Un polițist din India patrulează pe străzi cu o cască în formă de coronavirus; Madame Tussaud și istoria sângeroasă a Muzeului figurilor de ceară

de Gabriela Florea HotNews.ro
Click: Un polițist din India patrulează pe străzi cu o cască în formă de coronavirus ● Incredibilia: Madame Tussaud și istoria sângeroasă a Muzeului figurilor de ceară ● Libertatea: Soluția găsită de un georgian pentru a face sport: cu bicicleta pe acoperișul blocului ● Știrile Protv: Și-a spălat în cadă alimentele pe care le-a cumpărat, pentru a se feri de coronavirus ● Libertatea: Un leu de mare a luat locul vizitatorilor la un parc acvatic din Australia
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Ce alimente s-au scumpit cel mai mult în timpul pandemiei de coronavirus; Toată viața îți poate fi citită în dinți. Ce evenimente majore sunt imprimate pe dantură

de Gabriela Florea HotNews.ro
Doctorul Zilei: Ce alimente s-au scumpit cel mai mult în timpul pandemiei de coronavirus ● Click: Toată viața îți poate fi citită în dinți. Ce evenimente majore sunt imprimate pe dantură Doctorul Zilei: Cinci semne de alarmă că urmează să faci diabet și ce poți face ca să eviți boala ● Descoperă: 3 lucruri de care să ții cont când cumperi un aragaz ● Click: Nu ai un scaun bun de birou? Folosește mingea de yoga!


ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Când pacientul 0 își revine din comă
Pacientul zero își revine după câteva săptămâni de comă. În timp ce este consultat de medic, întreabă: - Domnule doctor, ce am avut? - Ehe...
Bancul zilei: Reclama, sufletul comerțului
O fierărie a decis că este cazul să își mărească vânzările, așa ca s-au gândit la un mesaj general, dar foarte percutant:Vrei să ai casă la munte? Vrei cea mai tare masină de....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by