Ministrul de Interne, Dan Nica, numeste in cursul zilei de luni conduceri interimare la IPJ Ialomita si la Politia Slobozia, urmand ca noile conduceri sa fie definitivate saptamana viitoare.

Actualii sefi ai institutiilor ar urma sa se pensioneze. "Va garantez ca nu este singurul caz, vor mai urma si altele", a promis ministrul, mentionand ca "Sunt mai multi cei care au constatat ca nu stiu sa faca diferentierea intre ceea ce inseamna sa fii politist si ceea ce inseamna sa nu fie alaturi de infractor sau cu infractorul."

Sefii IPJ Ialomita si ai politiei Slobozia fac obiectul unei anchete in derulare, dupa un scandal produs la finalul saptamanii trecute. Astfel, comandantul Politiei Municipiului Slobozia, Iosif Chirica, a fost filmat dormind, in aparenta stare de ebrietate, in casa unei persoane considerate ca apartinand lumii interlope din localitate, poreclit Gigi Piticu. Ancheta in acest caz este in curs.

Prezenta lui in aceasta ipostaza si chiar faptul ca a fost victima unui concurs de imprejurari de acest gen nu-l recomanda sa mai ramana seful politiei, pentru ca el trebuia sa-si ia masurile respective. Daca un om obisnuit poate sa fie la un moment dat mai usor de manipulat, de la un sef de politie avem o alta pretentie, a spus ministrul Nica.

Tot luni, seful IPJ Ialomita s-a internat in spital cu probleme de inima.