Ca in fiecare an, in preajma Zilei Femeii, toate „punctele" de distractie din Constanta au fost rezervate cu cel putin trei saptamani inainte.

Localurile care si-au conceput meniuri speciale cu aceasta ocazie sunt cele mai castigate, avand ocupate toate locurile cu o perioada de timp buna inainte de aceasta zi, in timp ce doamnele „intarziate", care nu si-au rezervat locuri, mai au la dispozitie celelalte unitati de alimentatie publica unde patronii au decis sa nu faca o oferta ferma, ci sa isi intampine clientele „la liber".

Constantencele vor avea parte, cel putin dupa cum reiese din oferta restaurantelor si a cluburilor, de o adevarata tratatie, din care, bineinteles, nu lipsesc programele de striptease masculin.

Atat restaurantul „Terasa Colonadelor", cat si clubul „Bourbon", pe langa festinul culinar pe care l-au pus la punct, isi vor delecta clientele si cu cateva prezente masculine… golase. Iar preturile ofertelor nu par a fi nici prea piperate.

Astfel, pentru o seara de distractie la „Terasa Colonadelor", cu un meniu special, barbatii va trebui sa scoata din buzunar 800.000 de lei, in vreme ce pentru o noapte in „Bourbon", clientele vor fi incantate sa plateasca 300.000 de lei intrarea.

Si restaurantul „London" se poate mandri cu o oferta speciala pentru 8 Martie, reprezentantii localului sustinand ca toate cele 90 de locuri sunt deja rezervate.

Pentru cele mai putin pretentioase, alternativa o reprezinta restaurantele care nu au pregatit nici un program special, cum ar fi „Scoica", „Nirvana" sau „Albatros", dar care, dupa cum ne-au declarat reprezentantii restaurantului „Scoica", „vom avea cu ce sa ne incantam clientele". Nici localurile din Mangalia nu se lasa mai prejos.

Printre cele mai solicitate localuri din Mangalia sunt, ca de obicei, Restaurantul „President" si „Callatis". Primul, de patru stele, propune atat un meniu de patru stele, dar si o oferta „fixa", de 450.000 de lei. Aceasta cuprinde o gustare calda specifica unitatii, piept de pui gratinat, tort si bauturi racoritoare sau alcoolice.

Clientele care doresc ceva mai „exotic" au la dispozitie un meniu foarte variat – caracatita cu sos àla grec, rulou de salau cu sos „Matelot", escalop cu creveti si sos chilli, „ragout" senegalez de peste alb, iar ca desert, specialitatile casei – „Desertul Reginei" si „Peaches Helen".

Localurile cu mai putine „stele" ofera, in general, aproximativ acelasi meniu - salata de cruditati, cotlet de porc cu creier, desert si bauturi alcoolice si racoritoare. De exemplu, la Restaurantul „Callatis", unul dintre cele mai aglomerate, oferta este ceva mai ieftina – 400.000 de lei.

In ceea ce priveste unitatile care nu au pregatit nimic special pentru 8 Martie, ofera in schimb „a la carte" pizza de cel putin 25 de feluri, la fel de multe salate speciale, dar si feluri de mancare precum pulpa de pui in foetaj, cotlet de porc cu „palarie" de cascaval, file de vita „tagliata" cu sos alb, „rumpsteak", iar ca desert „banchiza" cu fructe de padure.

Daca oferta cocktailurilor alcoolice este foarte variata, in topul bauturilor non-alcoolice conduce „Borgia" – espresso cu lapte, scortisoara, frisca si coaja de portocala.

Cadouri haioase pe Internet

In privinta cadourilor, pe langa deja obisnuitele flori, al caror pret a ajuns de-a dreptul exorbitant in aceasta perioada, si dulciurile oferite de catre soti sau prieteni, mai exista, pe Internet, o oferta foarte bogata de obiecte cu „specific" pentru 8 Martie.

Cadouri „cuminti", precum puzzle-uri in forma de inimioara, ce costa numai 160.000 de lei, cufere din lemn in care se afla o sticla care contine mesaje de dragoste, la acelasi pret, lumanari din ceara alba, in suport de ceramica, cu o inima in interior – 90.000 de lei, dar si cadouri haioase, de pe site-urile de „specialitate" – tricouri inscriptionate cu sloganuri precum „Te holbezi la sanii mei?", „Curbe periculoase", „Sunt blonda, vorbeste mai rar" – 200.000 de lei sau bikini, pe care scrie „Drum cu prioritate", „Sunt rea si asta e bine", „Aici sunt banii dumneavostra", „Esti pe drumul cel bun", la pretul de 80.000 de lei.

Constantenii si mangaliotii care nu vor reusi sa procure la timp cadoul pentru femeia din viata lor au la dispozitie comenzi online chiar in zona lor, putand sa comande flori – buchete special concepute pentru aceasta zi, cel mai ieftin fiind 1.000.000 de lei, iar cel mai valoros, „feerie", „violet" sau „15 trandafiri galbeni" – 3.000.000 de lei – ori torturi – 450.000 de lei.