Noul presedinte al Consiliului National Secuiesc (CNS), Fodor Imre, este atacat cu foi volante. Sute de fluturasi in care sunt descrise problemele psihice ale acestuia au fost aruncate in curtile targumuresenilor si au fost lipite pe toate gardurile.

Este vorba despre un articol aparut in presa locala in care sunt prezentate problemele medicale ale lui Fodor.

Pe fluturasii ce au impanzit orasul este precizat ca numirea sa in fruntea CNS nu a fost o miscare tocmai fericita si ca adversarii sai politici au remis ziaristilor dovezi ca, din punct de vedere medical, acesta nu este imagi-nea potrivita pentru demersurile obtinerii autonomiei Tinutului Secuiesc.

Conducerile CNS si Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), intrunite sambata la Targu-Mures, au blamat actiunea autorilor anonimi. Potrivit presedintelui CNMT, episcopul reformat Tokes Laszlo, fluturasii au fost aruncati si in curtea sediului filialei din Mures a Uniunii Civice a Maghiarilor.

La randul sau, Fodor Imre s-a aparat de toate acuzatiile si a spus ca, de fapt, de pe fisa de observatie clinica a fost taiat la copiere faptul ca nu sufera de sindrom nevrotic reactiv.

Mai mult decat atat, acesta a povestit foarte revoltat jurnalistilor ca in perioada la care se face referire in articolul de presa a fost internat la endocrinologie si ca i s-au facut tot felul de analize, inclusiv un examen psihiatric.

"Atunci s-a constatat ca nu am apucaturi maniacale. Nu am avut boli de acest gen. Oricine poate sa treaca printr-o perioada dificila si sa-si faca examene medicale", a adaugat Fodor.

Mentionam ca pe foile respective apare numele unui medic, dr. Szatmari Maria, care ar fi stabilit diagnosticul de "episod maniacal reactiv", "agitatie psihomotorie" si ca in perioada 4-14 iulie 2003 actualul presedinte al CNS ar fi urmat un tratament pe baza de sedative, neuroleptice si saruri de litiu pentru a depasi faza respectiva.