Desi Ministerul Economiei si Comertului anunta scoaterea la licitatie a Santierului Naval Mangalia cel mai tarziu in luna octombrie, nici pana la ora actuala nu a fost luata nici un fel de decizie in acest sens. „In fiecare saptamana ni se spune ca licitatia ar putea fi demarata „saptamana viitoare“, dar inca nu am primit nici o confirmare in acest sens.

Asteptam si noi o decizie, pentru ca situatia in care se afla unitatea, precum si angajatii sai, este destul de grava din punct de vedere finciar“, ne-a declarat Eugen Tudor, directorul SNM.

Pana in prezent, pentru Santierul Naval Militar Mangalia au fost organizate numai putin de patru runde de licitatii - in 2003 (cand s-a facut o selectie a ofertelor, dar procesul a fost stopat), in 2004, 2005 (doua runde de licitatii) si anul in curs, cand data pentru o noua incercare de privatizare nu este inca stabilita.

Daewoo Mangalia Haevy Industries a castigat, la finele anului trecut, ultima runda de licitatii, organizata la Ministerul Economiei si Comertului.

Insa, societatea a renuntat ulterior la preluarea santierului, din cauza schimbarii propriei conduceri si, implicit, a strategiei de dezvoltare pe termen lung a DMHI, renuntand totodata si la 10 miliarde de lei vechi, bani reprezentand garantia de participare.