Senatorii pesedisti si cei peremisti au refuzat sa sustina actul legislativ care urma sa reglementeze alegerile pentru Parlamentul European. Senatorul udemerist Peter Eckstein Kovacs a catalogat gestul colegilor din PSD si PRM ca fiind unul "de plans", iar liberalul Puiu Hasotti a vorbit despre un "atentat la interesul natiunii".

Ca sa fie circul complet, de la tribuna Parlamentului, Gheorghe Funar a afirmat ca "Limba maghiarilor este una a cailor", moment in care grupul udemerist i-a raspuns cu un cor de nechezaturi. Mai preocupat de problemele legate de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana s-a vrut a fi Guvernul Romaniei, care a alocat cinci milioane de euro pentru organizarea de festivitati care sa marcheze intrarea Romaniei in UE. E drept ca din aceasta suma vreo 3,3 milioane de euro ii revin Bucurestiului, ca acolo bucuria va fi mai mare.

In fine, conducerile Camerei Deputatilor si a Senatului s-au certat la cutite si furculite, ca sa fie tot tacamul, pentru controlul asupra celor doua restaurante din Palatul Parlamentului. Dupa toate manifestarile astea de grija pentru destinul poporului roman, venite din partea Legislativului si Executivului, nu-i de mirare ca Octavian Paler a scris despre fenomenul pe care l-a numit "im-becalizarea Romaniei".

"Nu ma tem decat de Dumnezeu si, uneori, de soacra", zicea acum cateva zile Mircea Geoana. Daca Paler are dreptate, Geoana si alti politicieni ar trebui sa se teama si de "razboinicul luminii", pentru ca Gigi profita din plin de "realizarile" celor de la guvernare. In plus, barosanul din Pipera nu prea se teme de multe pe lumea asta.

O dovada e faptul ca saptamana trecuta a lovit-o cu Maybachul pe Maria Magdalena, o mexicanca pe care nici macar numele n-a putut-o proteja de automobilul drept-credinciosului. Se pare ca aderarea Romaniei presupune nu doar bucurii si artificii, ci si suparari si sacrificii.

O suparare mare a celor care au dat bani pentru ridicarea unei biserici ortodoxe in Bruxelles e aceea ca respectiva biserica a fost amplasata in cartierul prostituatelor. Pana la urma, "im-becalizarea" de care vorbea Paler trebuie sa se integreze si ea in Europa. La cate biserici a ctitorit Becali, una in plus, in inima Europei, intr-un cartier decent, nu-i mare lucru si nici mare cheltuiala. Si poate i se iarta si pacatul de a o fi lovit pe Maria Magdalena...