„Sintem singura alternativa“

Mircea Geoana nu vede decit greselile celorlalti

„Majoritatea voturilor pentru demitere au venit din partea electoratului PSD-ist. PSD a avut aliati de paie, care mai mult au incurcat decit sa ajute“, a declarat ieri Geoana. El a recunoscut, insa, ca au avut de-a face si cu „buna organizare a taberei lui Basescu“.

In opinia sa, realitatea acestui referendum este ca „PSD este singura forta politica ce poate sa reprezinte o alternativa la regimul de putere absoluta din Romania“.

Reactiile PNL si PRM la declaratiile lui Geoana au fost imediate: liberalii sustin ca nu au promis niciodata PSD sprijin pentru debarcarea lui Traian Basescu, iar PRM afirma ca oamenii sai au facut tot ce era necesar.

Informatii contradictorii

In PSD apele nu sint deloc limpezi, in ciuda numeroaselor declaratii publice ale conducerii. Din diverse surse apar informatii contradictorii, aratind ca in partid se duce, in continuare, o lupta intre cel putin doua grupuri care vor control asupra formatiunii.

Una din informatiile de acest gen a fost lansata ieri si se refera la vicepresedintele Ioan Rus, care ar fi propus luarea in calcul a unei colaborari cu PD, in vederea formarii unui guvern de uniune nationala - la doar o zi dupa ce liderul PD, Emil Boc, anuntase ca PD va reconsidera interdictia prin statut de colaborare politica cu PSD.

Intrebat in emisiunea „100%“ de luni seara daca exista negocieri intre „Grupul de la Cluj“, al carui lider este, si PD, respectiv Emil Boc, Ioan Rus a negat categoric: „Noi am discutat asupra posibilitatii de a dialoga cu toate partidele. Nu exista o decizie asupra unui partid sau altul. Nu am o legatura speciala cu Boc. Aceste informatii sint o mare confabulatie“, a precizat Rus.