Medicii clujeni au stabilit ca fata din Alba, maltratata de parinti, are mai multe hematoame in zona abdominala, provocate de batai repetate

Ana Maria Vasilca, fetita din localitatea Cut (Alba) descoperita de inspectorii Directiei pentru Protectia Copilului intr-un hambar, in conditii mizere si maltratata, este internata la Clinica Pediatrie II din Cluj-Napoca.

Dupa ce initial, medicii din Alba au diagnosticat-o cu tumora abdominala, in cursul zilei de ieri, specialistii clujeni au ajuns la concluzia ca fetita are, in zona abdominala, numeroase hematoame care au aparut in urma batailor repetate. "Aceasta fata, la care nu i se stie exact varsta, pentru ca e subnutrita, are in jur de 13-15 ani, este intr-o stare foarte grava.

Nu de sanatate, pentru ca va fi recuperata. Daca noi o facem bine se va intoarce in acelasi mediu", a declarat ieri doctorul Ioan Figan, seful Spitalului Clinic de Copii din Cluj. El a mai spus ca fata a venit fara insotitor de la Alba, este singura, are in jur de 30 de kilograme, este speriata si, datorita handicapului de care sufera, refuza orice investigatie sau consult.

Medicii au stabilit ca sufera de sindromul copilului batut, de aceea au stabilit ca fata sa fie supravegheata permanent.

Fetita a fost tinuta de parinti in conditii mizere, intr-un sopron, unde a fost descoperita, in urma cu 3 zile, de un asistent social de la Primaria localitatii Cut. Ea se gasea legata intr-o magazie, era oparita, batuta si muscata de sobolani.

Familia mai are o fetita cu dizabilitati, internata la o casa de tip familial din judetul Alba, iar o alta a fost data in adoptie internationala. Alti doi baieti si doua fete, tot ale familiei Vasilca, nu au probleme de sanatate. Directia pentru Protectia Copilului Alba a dispus decaderea din drepturile legale a celor doi parinti.

Politistii din Alba s-au sesizat din oficiu in ceea ce priveste acest caz si au deschis un dosar penal pentru comiterea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului. Parintii risca, daca vor fi gasiti vinovati, o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 15 ani.