Deputatul PSD Nicolae Banicioiu, fost ministru al Sanatatii in guvernul Victor Ponta, si-a depus miercuri candidatura pentru functia de presedinte executiv al partidului, functie ocupata in prezent de senatorul Niculae Badalau, cel care inca nu s-a decis daca va mai candida pentru inca un mandat. Pe de alta parte, Banicioiu a explicat pentru HotNews.ro ca nu are inca semnatura de sustinere din partea organizatiei din care face parte, PSD Iasi, criteriu care i s-a transmis ca este obligatoriu potrivit deciziei Comitetului Executiv national pentru a putea candida. Senatoarea Ecaterina Andronescu, care provine din organizatia PSD Bucuresti, este de asemenea in carti pentru aceasta functie, ea anuntand insa ca se va decide joi daca isi depunde candidatura.

Nicolae BanicioiuFoto: Agerpres

HotNews.ro a scris luni ca Banicioiu, care este in prezent vicepresedinte al partidului, ar urma sa candideze pentru pozitia a doua in partid.

"Mi-am despus prima parte a candidaturii, complet imi depun maine dosareul, si sper sa sa lamuresc cu presedintele PSD Iasi. Din punctul meu de vedere intrunesc toate conditiile sa candidez. Comisia de propuneri si cei din secretaritul general mi-au zis ca n-am semnatura organizatiei, statutul spune ca orice membru poate candida" a declarat Banicioiu pentru HotNews.ro.

Si Andronescu a fost prezenta la sediul PSD miercuri, pentru a se informa cu privire la conditiile necesare pentru o candidatura. Aceasta ia in calcul sa candideze pentru pozitia de numar doi in partid, insa urmeaza sa se decida joi.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este joi, ora 16.00.

Comitetul Executiv National a decis luni o noua modalitate de alegere a vicepresedintilor partidului, pe regiuni - vor fi cate un barbat si cate o femeie pentru fiecare dintre cele opt regiuni ale tarii, iar pentru a candida un membru are nevoie de sustinerea organizatiei din care face parte.