Există o mare posibilitate că pe 24 iunie, Vladimir Putin să fi desfășurat un plan bine pus la punct și anume un plan de înlăturare a tuturor adversarilor săi care îl contestă sau îl pot contesta pe viitor. Cu siguranță în momentul declanșării insurecției civile cu tunurile puse pe ministerul rus al apărării și ministrul apărării Șoigu, mai mulți oficiali, comandanți, FSB-iști l-au contactat pe Evghenii Prigojin pentru a i se alătura insurecției orchestrate. Anume aceștia în următoarele zile vor dispărea subit, vor cădea de la etaj, vor deceda din “cauze naturale” presărate cu Novichok, agent orange or mercur. Și explic, Putin fiind o fire mult mai paranoică decât majoritatea dintre noi știe că singura modalitate în care poate fi oprit este o detronare printr-o lovitură de stat, care în istoria Rusiei a fost mereu un război civil sângeros. De data aceasta o simulare pe care o poate controla din fașă.

Laurentiu PlescaFoto: Arhiva personala

Și să nu uităm că la începuturile sale politice este posibil ca acesta să fi orchestrat “atentatele teroriste cecene” pentru a-și crea un casus belli de cucerire a Ceceniei, ar fi în stare oare de un mic “război civil” de o zi de dragul curățirii oponenților politici?

Este de urmărit cine a oprit această isurecție civilă. Aleksandr Lukashenko al cărui avion zboară în seara de 23 iunie când incepe tot show-ul regizat fix la Bodrum, Turcia oprește tot haosul civil care ar fi putut fi esențial pentru stoparea războiului din Ucraina. În același timp Forțele Armate Ruse, mercenarii Wagner și kadârovți își mută o parte considerabilă de trupe spre Belarus, nestingheriți de nimeni pentru a muta frontul în punctul 0 unde a început totul - la granița Belarus-Ucraina, segmentul de graniță cel mai apropiat de capitala ucraineană, Kiev. În același timp, dintre toți intervine chiar Lukashenko pentru că, desigur, cel mai frică de detronarea lui Putin îi este lui pentru că de îndată ce abdică țarul vor cădea amândoi ca piesele de domino.

Un al doilea scenariu mult mai puțin atractiv și conspiraționist este că această insurecție a fost doar de dragul banilor, unde Evghenii Prigojin a rămas nemulțumit de faptul că fiica sa a rămas fără un teren gigant, iar în urma perchezițiilor la sediul Wagner din Sankt Petersburg au fost găsite sume impunătoare de bani cash și anume trei camioane care au fost sechestrate de autoritățile ruse. -Citeste continuarea pe Contributors.ro