Daca tot ne dam jurnalisti, haideti sa vorbim si despre sarbatoarea mare care a fost in Romania astazi. N-am vazut in Drumul Sarii niciodata atita lume iesita cu familia la vot. Oameni cu copii, cu rude, cu biciclete, masini, care mai de care se inghesuiau sa voteze cu zimbetul pe buze. Cartierul meu era frumos. In oras era o atmosfera misto. Multa lume se ducea spre vot sau vorbea despre asta.

Vom trece probabil de 50%. Dar de data asta nu era mobilizare bucuresteana pentru un candidat sau altul. Oamenii au constientizat (c-o fi criza, c-o fi altceva) ca votul conteaza. si au iesit.

De ce a trebuit sa vad toata ziua numai neandertaileni de Olt sau Ilfov? De ce n-am vazut un singur material despre cum au mers orasenii la vot, despre cum se imbraca frumos cei intre doua virste, isi iau si copii, se plimba putin prin centru si apoi voteaza? De ce am vazut numai orasul Voluntari? Si n-am vazut ATMOSFERA de mare eveniment din orase precum Sibiu, Satu Mare, Iasi, Timisoara, Brasov? De ce?

Marele necaz in Bucuresti este ca sint cel putin 500000 fara buletin de capitala care se bat pe 30 de sectii de votare. E de ajuns si citeva zeci de mi sa se declanseze haosul. Si s-a declansat. Frate-miu s-a intors deznadajduit acasa dupa a treia tentativa. Dar, inca o data, nu erau nici dube, nici microbuze, erau oameni misto care trag toata ziua din greu si care au votat sau au vrut sa voteze. UNDE E ROMANIA ASTA? CHIAR NU-I LOC PENTRU EA IN BULETINELE DE STIRI, IN PAGINILE ZIARELR. DACA VA SIMTITI NEDREPTATITI TRIMITETI SI POZE, SI POVESTI CU VOTUL VOSTRU NORMAL.

P.S. Mai vad ingrijorare ca sint dosare penale – foarte bine, inseamna ca ceva incepe sa functioneze. De ce atita negura?

PPS Din buletin in buletin de stiri sint jigniti 90 % dintre cei care s-au dus la Gara de Nord sa voteze. Si eu am fost fara bagaj si fara buletin de Bucuresti de atitea ori acolo sa votez. Care e problema? Ca a fost o minoritate care fura?

Citeste articolul si peplatforma VoxPublica

Costi Rogozanu este unul dintre cei sapte cunoscuti comentatori media care scriu despre modul in care mass-media se comporta in campania electorala prezidentiala.

Va invitam sa semnalati in comentariile dvs. cazuri flagrante de manipulare sau joc incorect in campanie din partea mass-media. In fiecare seara o sa adunam cele mai interesante comentarii intr-un articol separat.