Patru persoane, printre care o femeie insarcinata si copilul acesteia, au fost lovite marti de o autobasculanta in timp ce traversau regulamentar o trecere de pietoni din Oradea, in apropierea complexului Lotus, anunta Mediafax.

Cei patru raniti au fost transportati la spital.

Accidentul s-a produs pe artera care leaga cartierul Nufarul de centrul municipiului Oradea, la trecerea de pietoni semaforizata din dreptul bisericii aflate in constructie, langa complexul comercial Lotus. Potrivit mai multor martori, cativa pietoni se pregateau sa traverseze Bulevardul Cantemir, in momentul in care patru persoane au fost lovite de un camion.

"Eram mai multi pietoni pe partea dinspre blocuri, care asteptam sa trecem strada. Eu, cand am vazut ca vine un camion care nu opreste in dreptul marcajului dinaintea zebrei, m-am oprit. Dar trei femei si un copil au pornit pe zebra repede si au fost lovite", a declarat un martor.

Acesta a afirmat ca, alaturi de sofer, in cabina autobasculantei mai erau doi barbati, care pareau sa discute cu acesta: "Cred ca soferul era prins in discutie si nu a fost atent, caci viteza nu avea", a adaugat el.

Soferul camionului, Gheorghe Lucaciu, sustine, insa, ca o parte din vinovatie le-ar apartine pietonilor: "Eu aveam vreo 35 de kilometri pe ora, eram pe banda unu, si am intrat incet pe galben, dar din pacate si grupul de femei s-a aruncat pe zebra foarte repede. Nici nu si-au dat seama ca n-am putut opri, fiindca vorbeau intre ele".

"Din cercetarile de pana acum, rezulta ca soferul autobasculantei nu a oprit la culoarea rosie a semaforului si a surprins pe trecerea de pietoni un grup de patru persoane, pe care le-a acrosat. Doua femei au fost lovite ceva mai grav, iar o alta femeie si copilul acesteia usor", a declarat Dorin Sava, seful Serviciului Politiei Rutiere Bihor.