Un preot unitarian din municipiul Medias si-a ucis cei doi copii in varsta cinci si sapte ani, carora le-a taiat gatul, in incinta bisericii, dupa care barbatul, in varsta de 35 de ani, s-a sinucis, aruncandu-se in fata unui tren, informeaza Mediafax.

Crimele s-au petrecut in noaptea de sambata spre duminica, in incinta Bisericii Unitariene Medias.

Potrivit anchetatorilor, sambata seara preotul a plecat de acasa cu ambii copii, spunandu-i sotiei sale ca merge la cumparaturi. Dupa ce aceasta a vazut ca au trecut cateva ore si barbatul nu s-a intors, a sunat un angajat al bisericii si l-a rugat sa verifice daca sotul sau este la biserica.

Barbatul a mers la biserica si a gasit cadavrele celor doi copii, iar preotul era disparut.

"Este o veste zguduitoare. In respectivul imobil au fost gasiti doi copii care aveau leziuni traumatice grave, respectiv plagi taiate profunde in zona gatului. Banuim ca moartea a fost cauzata de aceste plagi", a declarat Ioan Botoc, procuror criminalist la Parchetul de la langa Tribunalul Sibiu.

Preotul avea probleme psihice si chiar a fost internat de curand la un spital psihiatric din Targu Mures.

Despre religia unitariana

Una dintre confesiunile izvorate din protestantism este si confesiunea unitariana - specific ardeleana. Aceasta a fost intemeiata de David Francisc (1519-1579) si are cateva aspecte particulare. David Francisc a strabatut un traseu interesant: a fost, in ordine, catolic, lutheran si apoi calvin.

La un moment dat, acesta a realizat ca trebuie sa lupte impotriva trinitarismului, astfel incat a promovat o forma de protestantism radical si mult mai liberal. Caracteristica principala este aceea ca unitarienii nu cred decat in Dumnezeu, nu este acceptata dogma Sf. Treimi.

Pentru ei, Duhul Sfant este doar o forma de manifestare a puterii divinitatii, iar Iisus este fiul lui Dumnezeu la fel cum este oricare dintre oameni.

O teorie particulara au unitarienii cu privire la ceea ce se-ntampla dupa moarte. "Noi credem intr-o forma de existenta spirituala dupa moarte, dar nu si ca exista vreo forma de premiere sau de penitenta." Unitarienii nu cred nici in existenta raiului, nici a iadului. Ce se-ntampla cu cel care a gresit? "Indiferent de comportamentul sau, se intoarce la Dumnezeu".