Cel putin 12 persoane au murit si 13 au fost ranite, miercuri noaptea, lovite de un tren de mare viteza in localitatea catalana Castelldefels din nord-estul Spaniei, transmite postul national de radio. Autoritatile regionale au anuntat cel putin zece morti in coliziunea survenita la gara Castelldefels Playa, in apropiere de orasul Barcelona, miercuri, la ora 23:30 (00:30 ora României), accident in care au fost ranite 15 persoane, potrivit Ministerului de Interne.

Victimele, majoritatea tineri, participau la sarbatoarea de San Juan, care se tine in fiecare an la 23 iunie in Catalonia cu petarde, concerte si dansuri, scrie agentia Europa Press. In gara era amenajat un pasaj subteran pentru pietoni, dar tinerii au traversat calea ferata printr-o zona neautorizata pentru a merge la plaja, in timp ce un tren se apropia.

Un martor a povestit ca trenul la bordul caruia sosisera tinerii era plin si au coborât multi pasageri. "Cei mai multi au decis sa treaca peste liniile de cale ferata pentru a traversa gara", a adaugat el. Atunci a venit trenul rapid Alicante-Barcelona si a lovit multimea.

Un fotoreporter al AFP a vazut un cadavru si fragmente umane pe sine la câteva ore dupa producerea dramei. Zeci de politisti, medici, pompieri si echipe de salvare se aflau la fata locului.

Niciun pasager al trenului de mare viteza nu a fost ranit, a declarat Ministerul de Interne, citat de AFP. Linia de cale ferata a fost inchisa dupa accident.

Potrivit postului national de radio din Spania, aceasta este cea mai grava catastrofa feroviara din tara de la cea din iunie 2003, când 19 persoane au murit in urma coliziunii dintre un tren de pasageri si un marfar, la Chinchilla.​