Circulatia trenurilor de calatori spre si dinspre Republica Moldova a fost reluata vineri, in urma remedierii defectiunilor tehnice din statia Ungheni, de pe teritoriul R. Moldova, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Astfel:

  • trenurile 1062, 1061, 1064 si 1063  in relatia Iasi  – Ungheni si retur, circula conform programului prevazut in mersul trenurilor de calatori;
  • trenul international „Prietenia” 402/106, cu plecare din Bucuresti Nord la ora 19.57 si sosire in  Chisinau la ora 08.52, va circula alternativ in zilele impare;
  • trenul international „Prietenia” 401/105  cu plecare din Chisinau la ora 17.10 si sosire in Bucuresti Nord la ora 06.47, va circula alternativ in zilele pare.

Doua curse feroviare care leaga Romania de Republica Moldova au fost anulate, miercuri, dupa ce autoritatile feroviare moldovene au anuntat ca traficul feroviar intre Ungheni – Cristesti Jijia ramane inchis pana la o data si o ora nestabilite. Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, circulatia trenurilor de calatori de pe ruta Iasi - Ungheni si retur a fost intrerupta miercuri, incepand cu ora 11.30, din cauza defectarii unui macaz in statia Ungheni (de pe teritoriul Republicii Moldova).