Cel putin 20 de persoane au fost ucise intr-un spectaculos atac care a avut loc luni impotriva unui centru de antrenament al politiei din apropierea orasului Lahore, din estul Pakistanului, amintind de atentatul din 3 martie din acelasi oras, care a vizat echipa de cricket din Sri Lanka, relateaza AFP.

Un comando format din 10-12 persoane, inarmate cu pusti si grenade, a patruns in centrul din Manawan, in apropiere de Lahore, declansand un schimb puternic de focuri cu intaririle care au ajuns la fata locului.

Numarul de atacatori, armele folosite, modul de organizare si strategia de atac aminteste de atentatul din 3 martie, soldat cu opt morti si cu fuga teroristilor, ceea ce a atras critici dure la adresa capacitatii guvernului de a conduce lupta impotriva terorismului din ce in ce mai prezent in aceasta tara situata la granita cu Afganistanul.

In cursul diminetii de luni, efective masive de trupe paramilitare au fost amplasate in apropierea centrului de antrenament, deschizand focul impotriva atacatorilor care s-au baricadat in interiorul cladirii.

Televiziunile locale transmiteau imagini cu corpuri ale politistilor cazute la pamant, in timp ce schimburile de focuri continua. Presa vorbeste despre existenta unor ostatici in interiorul cladirii, dar informatia nu a fost confirmata oficial.

Bilantul victimelor ar putea ajunge la 60 de morti

"Ne temem ca bilantul s-ar putea ridica la 50 sau 60 de morti, in conditiile in care atacatorii au aruncat mai multe grenade inspre grupurile de politisti", a declarat un responsabil al serviciilor de securitate, Kamran Ali. El a adaugat ca saizeci de politisti au fost deja internati.

Potrivit unui alt responsabil pakistanez, Amjad Ahmad, zece pana la 12 teroristi au participat la atac, dintre care jumatate erau deghizati in politisti, in timp ce restul erau imbracati in civil.

Acest atac invaluit in mister, care are loc la mai putin de o luna dupa cel din 3 martie, pune din nou in lumina fragilitatea Pakistanului si a guvernului civil de la Islamabad, aflat la putere de un an.

Politia a preluat controlul asupra scolii, patru teroristi au fost ucisi

Cel putin trei dintre atacatori s-au predat politistilor, in timp ce ministerul de Interne a anuntat ca alti patru teroristi au fost ucisi. Un convoi de ambulante care astepta in afara cladirii a intrat in scoala, pentru a acorda prumul ajutor ranitilor.

Politistii care s-au luptat cu membrii comandoului au aparut, in dupa-amiaza zilei de luni, pe acoperisul scolii de politie din Manawan, strigand Allah Akhbar si tragand focuri de arma in arma in aer.