Sindicalistii de la caile ferate ungare au decis sa continue greva generala, dupa ce si negocierile de joi au esuat, anunta Rador.

Cele doua parti nu au ajuns la un acord nici in ceea ce priveste asigurarea unui numar minim necesar de trenuri pe durata grevei, dar feroviarii urmeaza sa analizeze o propunere a companiei, care ar dori ca macar 20% dintre garnituri sa circule in fiecare zi.

Deocamdata, nu se stie cât va dura actiunea de protest, mai ales ca angajatorul a subliniat in repetate rânduri in ultimele 11 luni ca nu poate da curs revendicarilor sindicalistilor. Angajatii cailor ferate au anuntat ca pentru a nu se crea neplaceri calatorilor de sarbatori, trenurile ar putea circula in conditii normale in perioada 24-26 decembrie.

Greva anuntata pentru vineri de o parte a sindicalistilor de la societatea care asigura transportul in comun la Budapesta nu a mai avut loc dupa ce s-au primit semnale favorabile privind rezolvarea problemelor economice ale societatii.

La Aeroportul International Ferihegy din Budapesta, unde doua sindicate au declansat o greva inca de miercurea trecuta, activitatea se desfasoara in conditii bune, dupa ce 70% dintre angajati au reluat lucrul.