Pe piata din Teleorman au patruns 1.027 de kg de carne posibil contaminata cu dioxina, provenita din doua depozite de la Cluj si Bucuresti, a declarat, vineri, Petrica Mustatea, directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Teleorman.

Din aceasta cantitate, 402 kilograme de produse din carne au fost deja comercializate incepand cu sfarsitul lunii octombrie. Restul de 625 de kilograme de carne au fost depistate in depozitele a doua firme de procesare din judet, intreaga cantitate fiind sechestrata de inspectorii DSVSA, informeaza NewsIn.

Petrica Mustatea a precizat ca in galantarele magazinelor din judet nu a fost gasita carne posibil contaminata cu dioxina, intreaga cantitate de peste o tona care a patruns in judet fiind destinata procesarii.

Peste 130 tone de carne de porc contaminata cu dioxina din Irlanda au intrat in Romania in ultimile trei luni, din care 3,6 tone via Belgia, 70 de tone via Ungaria, 40 de tone pe relatia Franta, iar 20 de tone intrate in Romania prin Italia.

Potrivit presedintelui ANSVSA, Radu Roatis, miercuri, la Bruxelles, in cadrul unei reuniuni, a fost adoptat un ghid cu masuri referitor la situatia contaminarii carnii de porc cu dioxina, prin care se prevede ca toata carnea exportata din Irlanda dupa 1 septembrie sa fie retrasa de pe piata. O alta masura a ghidului prevede ca produsele compuse precum sandwich, pizza si alte produse compuse ce contin peste 20% carne de porc de origine din Irlanda sa fie de asemenea retrase de pe piata.