Procurorii au decis neinceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru al justitiei, Monica Macovei, si al reprezentantului Freedom House, Cristina Guseth, in urma plangerii facute de Tudor Chiuariu in 2007 in legatura cu licitatia pentru auditul din 2005 privind strategia anticoruptie, informeaza NewsIn.

"S-a dispus neinceperea urmaririi penale in acest caz, deoarece s-a considerat ca fapta nu exista", a explicat Simona Frolu, purtatorul de cuvant al Parchetului General.

In luna octombrie a anului trecut, Ministerul Justitiei a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu auditul efectuat de Freedom House, dupa ce Corpul de Control al ministrului justitiei a finalizat verificarile privind modul de contractare a acestuia.

Verificarile efectuate de Corpul de Control al ministrului justitiei de atunci, Tudor Chiuariu, au vizat modul de contractare de catre Ministerul Justitiei, a serviciilor de audit independent al rezultatelor si impactului generate de Strategia Nationala Anticoruptie 2001-2004.