Compania Alitalia, va anula miercuri 40 de zboruri din cauza unei greve, anunta agentia Reuters. Confruntata cu posibilitatea unui faliment, compania aeriana va trebui sa accepte un „plan salvator” care ar consta in concedierea a 3.000 de oameni.

Alitalia, cea mai mare companie aeriana italiana, functioneaza in prezent sub administrarea unui comisar pentru faliment si nu a mai avut niciun profit din anul 1999.

Datoria companiei a depasit 1,2 miliarde de euro, pierzand zilnic peste 2 milioane de euro. Oficialii acuza cresterea pretului petrolului, ingerintele politice si disputele dintre sindicate.

In prezent, Alitalia sustine ca nu mai detine fondurile necesare pentru cumpararea combustibililor si ca multe alte zboruri mai pot fi anulate daca sindicatele nu accepta planul de salvare al companiei.

Pe langa preluarea activelor de catre banca Intesa Sanpaolo alaturi de concernul concurent, Air One, planul mai include si o reducere drastica a salariilor si concedierea a 3.000 de angajati.

Principalele sindicate italiene se vor reuni joi pentru a discuta pe marginea planului, a declarat ministrul italian al muncii.