Adrian Nastase se vede presedinte al Romaniei si crede ca Mircea Geoana va fi prim ministru daca PSD castiga alegerile parlamentare din aceasta toamna.

"Vreau sa candidez la Presedintie, in masura in care colegii mei din PSD considera in continuare ca sunt un candidat potrivit. (...) Am, evident, mai multe cicatrici decat acum patru ani, dar vazand ce s-a intamplat in acest mandat prezidential convingerile mi s-au consolidat", afirma Adrian Nastase, intr-un interviu acordat Rompres si citat de Realitatea TV.

Fostul premier considera ca, potrivit cutumei care exista in PSD, presedintele partidului devine prim-ministru daca partidul ajunge la putere.

"Asa a fost in perioada in care eu am fost presedinte al partidului si nu vad de ce am schimba acum regulile jocului. Mai mult, acelasi model il intalnim si la PNL. Astfel incat, daca PSD va obtine in alegeri rezultatele pe care ni le dorim (si pe care avem potentialul de a le obtine), nominalizarea lui Mircea Geoana ar fi cea mai fireasca", explica Adrian Nastase.