Secretarul de stat american Condoleezza Rice se afla in Orientul Mijlociu pentru a incerca, din nou, impulsionarea negocierilor privind procesul de pace dintre israelieni si palestinieni, transmite BBC.

Rice a avut, sambata seara, discutii cu premierul israelian, Ehud Olmert, urmand ca duminica sa se intalneasca cu ministrul apararii de la Ierusalim, Ehud Barak, si cu premierul palestinian Salam Fayyad. Secretarul de stat se va intalni, la Ramallah, cu presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Inainte de a ajunge in regiune, Rice a afirmat ca toata lumea doreste ca lucrurile sa evolueze mai rapid in zona, de aceea continua sa viziteze regiunea si sa preseze pentru continuarea negocierilor.

Secretarul de stat a afirmat ca va discuta cu oficialii israelieni despre punctele de control, asezamintele israeliene si incursiunile armatei in teritoriile palestiniene. In acelasi timp, Rice va cere palestinienilor sa-si respecte angajamentele de a impiedica lansarea de noi atacuri cu racheta spre Israel.