Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial a anuntat, astazi, ca miercurea viitoare va organiza o greva de avertisment de 2 ore, intre orele 7 - 9, anunta Mediafax.

Sindicalistii cer majorarea salariilor astfel incât salariul minim brut de baza sa fie 500 de lei de la 1 ianuarie si 570 de lei de la 1 mai, precum si imbunatatirea conditiilor de munca.

Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial sustine ca va purta discutii cu celelalte federati sindicale pentru a fi stabilita data inceperii unei greve generale.

In ceea ce priveste greva de avertisment de miercuri, liderii celorlalte federatii ale feroviarilor nu au decis inca daca se alatura celor din Miscare Comercial, spunând ca nu au deocamdata baza legala, respectiv numarul de semnaturi ale salariatilor.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, pentru Antena 3, ca nu a fost informa de greva de avertisment de saptamana viitoare. El spune ca sindicalistii au obligatia de a-l informa cu 48 de ore inaintea declansarii unui eventual protest.