Politia de Frontiera va intensifica, incepand cu data de 1 martie, masurile de supraveghere si control la granitele Romaniei, pentru a evita orice eveniment care ar putea sa afecteze securitatea participantilor la summit-ul NATO din aprilie, de la Bucuresti, anunta Radio Romania Actualitati.

Cu mai bine de o luna inainte de summit, la toate frontierele Romaniei - terestre, maritime, fluviale si aeriene - vor fi efectuate controale riguroase asupra persoanelor si mijloacelor de transport.

Incepand de sambata, in punctele de trecere de la granitele cu Bulgaria si Ungaria vor actiona si echipe mobile de supraveghere vamala. Masurile suplimentare de control ar putea afecta traficul prin punctele de frontiera. Pentru a evita aglomeratia, politia va suplimenta personalul care lucreaza la controlul documentelor.

Recomandarea autoritatilor este ca, pana la summitul NATO de la inceputul lui aprilie, participantii la trafic sa aleaga pentru trecerea granitelor toate punctele de frontiera, evitandu-le pe cele care in mod obisnuit sunt mai solicitate.