Presedintele Consililului Superior al Magistraturii, Lidia Bărbulescu, a decis, astazi, sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu existenta unui conflict de natura constitutionala intre Ministerul Public si Parlamentul Romaniei legat de anchetarea ministrilor care sunt si parlamentari, anunta NewsIn.

Parchetul General a cerut CSM sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei in legatura cu solicitarea presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, legata de anchetarea ministrilor care sunt si parlamentari, dupa ce s-au cerut clarificari in acest sens Ministerului Public.

Ministerul Public a trimis Consiliului Superior al Magistraturii atat solicitarea presedintelui Camerei Deputatilor, cat si pozitia procurorilor (DNA, DIICOT, Serviciul juridic din Parchetul General), urmand ca plenul CSM sa ia o decizie cu privire la solicitarea Parchetului General.

Parchetul General si-a precizat pozitia apreciind ca nu exista temei legal pentru solicitarea Parlamentului de a-i fi inaintate dosarele penale instrumentate de procurori, dupa ce procedura privind urmarirea penala a fostilor si actualilor ministri a fost declarata neconstitutionala.

Conducerea Senatului a decis marti sa solicite Curtea Constitutionala rezolvarea unui conflict de natura constitutionala intre institutiile statului, pentru a constata daca in cazul inceperii urmaririi penale a ministrilor care sunt si parlamentari este nevoie si de avizul Parlamentului.