Greva feroviarilor din Ungaria afecteaza si trenurile internationale care circula dinspre Romania. Dispecerii companiei nationale feroviare ungare spun ca niciun tren international nu circula pe teritoriul Ungariei, pe durata grevei sindicalistilor.

Potrivit corespondentului Radio Romania Actualitati in Ungaria, trenurile care intra in tara sunt oprite in cele mai apropiate statii din zona granitelor, unde stationeaza o perioada, dupa care se intorc in tara de provenienta. Reprezentantii societatii de cai ferate au spus ca au fost si cazuri in care trenurile nu au mai intrat in Ungaria si au stationat pe teritoriul tarii vecine.

Sindicatul liber al lucratorilor feroviari din Ungaria continua si astazi greva generala declansata dupa ce negocierile purtate in ultimele zile cu conducerea societatii de cai ferate pentru acordarea de majorari salariale au esuat. Circulatia feroviara in Ungaria este in continuare perturbata, numeroase trenuri stationand in gari. Sindicalistii nu au ajuns la un acord cu societatea feroviara nici in privinta asigurarii unui numar minim de trenuri pe durata grevei, negocierile continuand si astazi.