Membrii Asociatiei Jurnalistilor din Romania (AJR) au votat, sambata, ca presedintele acestei organizatii sa aiba un mandat limitat de un an si nu de 4 ani, asa cum prevedea statutul organizatiei. De asemenea, si Comitetul Director va avea un mandat de un an, fata de doi ani cum era prevazut in statut.

In cadrul dezbaterilor s-a stabilit sa faca parte din AJR doar ziaristii care au o experienta in presa de 3 ani si nu de un an, asa cum se ceruse initial. In favoarea acestei masuri a pledat jurnalista Rodica Madosa, de la Radio Romania. "In goana dupa membri, riscam sa avem un esec", a avertizat ziarista.

Totodata, mai multi membri au insistat ca jurnalistul Cristian Tudor Popescu sa faca parte din Comitetul Director al AJR. Acesta si-a exprimat, insa, temerea ca o asemenea functie ar putea sa sporeasca speculatiile potrivit carora ar influenta activitatea Asociatiei.

UPDATE: Actualul presedinte interimar al Asociatiei, Cezar Iulian Ion - seful Departamentului productiei editoriale la TVR, a fost ales presedintele acestei organizatii, cu 25 de voturi din cele 38 validate.