Un schelet uman a fost descoperit, miercuri, intr-o rapa de pe raza localitatii vrancene Ploscuteni de catre niste localnici care se aflau la cules de ciuperci, anchetatorii suspectand ca osemintele apartin unui batran disparut in urma cu aproape trei ani, relateaza News.ro.

Scheletul uman a fost gasit miercuri, intr-o padure de pe raza localitatii Ploscuteni, din judetul Vrancea.

Niste localnici care se aflau la cules de ciuperci au vazut intr-o rapa mai multe oase umane si haine si au anuntat Politia.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vrancea, Lidia Brasoveanu, osemintele au fost ridicate in vederea unei expertize antropologice.

Din primele informatii, anchetatorii cred ca scheletul este al unui barbat in varsta de 80 de ani care a disparut in ianuarie 2014, ulterior fiind dat in urmarire nationala.

"La data de 9 ianuarie 2014, ora 14.00, politistii din comuna Ploscuteni au fost sesizati despre faptul Siles Anton, in varsta de 80 ani, a plecat de la domiciliul sau in cursul zilei precedente si nu a revenit pana la lasarea intunericului. Cu ocazia verificarilor preliminare, politistii au stabilit ca Siles Anton locuia singur in comuna Ploscuteni, dar era vizitat zilnic de rude, intrucat acesta suferea de afectiuni medicale neuropsihice. Potrivit declaratiilor rudelor, barbatul obisnuia sa plece frecvent de la domiciliu, se plimba prin comuna, insa revenea acasa de fiecare data. Din cauza afectiunilor medicale de care sufera, uneori nu isi amintea numele sau si uita destinatia", spuneau politistii la momentul disparitiei barbatului.

Batranul a fost vazut ultima data de catre un padurar, in noaptea de 8 spre 9 ianuarie 2014, in jurul orei 23.30. Padurarul le-a povestit politistilor ca barbatul mergea pe jos, pe marginea drumului judetean 252, catre comuna Buciumeni, din judetul Galati. Dupa aproximativ 30 de minute, la intoarcerea catre Ploscuteni, padurarul l-a vazut din nou pe batran si s-a oferit sa il duca acasa cu masina, dar acesta l-a refuzat.