Elevul din Ramnicu Valcea care, miercuri dimineata, si-a injunghiat un coleg in gat pe holul liceului la care invata a fost retinut, in urma audierilor, el fiind acuzat de tentativa de omor, anunta News.ro.

Elevul de la Liceul Tehnologic "General Magheru" din municipiul Ramnicu Valcea acuzat ca si-a injunghiat un coleg cu un briceag in gat a fost retinut miercuri dupa-amiaza, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Valcea, Alina Teodorescu.

Baiatul, in varsta de 16 ani, este acuzat de tentativa de omor si va sta in urmatoarele 24 de ore in Centrul de retinere si arestare preventiva al Politiei Judetene Valcea, urmand ca anchetatorii sa decida daca propun sau nu arestarea sa preventiva in cazul acestuia.

In urma incidentului de la Liceul "General Magheru", prefectul judetului Valcea, Radu Renga, a convocat de urgenta Grupul de monitorizare a masurilor de asigurare a protectiei unitatilor scolare, a sigurantei elevilor si a personalului didactic din judetul Valcea, care a dispus, printre altele, efectuarea unei anchete interne de catre Inspectoratul Scolar Judetean, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Valcea.

Autoritatile au decis, de asemenea, intensificarea misiunilor de patrulare a echipajelor de Politie Locala si jandarmi in zona unitatilor scolare, precum si organizarea unei intalniri a Inspectoratului Scolar Judetean Valcea cu directorii scolilor pentru a identifica "elevii predispusi la un comportament violent din fiecare unitate scolara, despre situatia fiecaruia dintre acestia, urmand a fi informate conducerile Inspectoratului Judetean de Politie si ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean Valcea".

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Valcea, Andra Bica, declara pentru News.ro ca incidentul a avut loc pe holurile Liceului Tehnologic "Magheru" din Ramnicu Valcea, in jurul orei 7.30, inainte de prima ora de curs.

In urma unui conflict spontan, cei doi elevi au inceput sa se certe, iar baiatul a fost taiat la gat cu un briceag de catre colegul sau.