Un muncitor care lucra la reabilitarea Catedralei Mitropolitane din Iasi a murit, joi, dupa ce a cazut de pe schela, de la o inaltime de peste zece metri, Inspectoratul Teritorial de Munca si Politia declansand anchete in acest caz, relateaza News.ro.

Accidentul de munca s-a petrecut, joi dupa-amiaza, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, unul dintre muncitorii care lucra la reabilitarea lacasului de cult cazand in gol, de la peste zece metri inaltime.

Barbatul, in varsta de 58 de ani, angajat al unei firme de constructii din Iasi se afla pe schela, iar potrivit colegilor de munca s-a dezechilibrat.

La fata locului s-a deplasat un echipaj SMURD, medicii incercand fara succes, timp de cateva zeci de minute, sa-l resusciteze pe barbat.

La scurt timp dupa accident, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, a venit sa se intereseze de starea muncitorului.

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi a declansat o ancheta, pentru a stabili daca victima avea forme legale de angajare si daca era dotat cu echipament specific muncii la inaltime.

Cercetari in acest caz au fost incepute si de politistii ieseni.