Ordonanta de modificare a legislatiei privind taxa auto ar putea fi adoptata in luna ianuarie a anului viitor, proiectul ordonantei fiind finalizat in linii mari, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Intrebat daca taxa deja platita ar putea fi restituita, Varujan Vosganian a precizat ca nu exista nici o sentinta definitiva care sa oblige statul roman sa returneze sumele platite pana in prezent.

"Orice discutie privind o eventuala restituire a taxei se va face numai pe baza unei decizii a Comisiei Europene (CE) si a unor acte juridice definitive si irevocabile", a mai spus Varujan Vosganian, citat de NewsIn.

Executivul intentioneaza sa modifice taxa auto astfel incat valoarea acesteia sa se reduca pe masura ce varsta autovehiculului creste, iar calculul taxei sa fie aplicat masinilor cu o vechime de pana la 20 de ani, cu o cota de reducere a taxei de pana la 90%, declara si premierul Tariceanu la inceputul saptamanii.

"Intentionam introducerea unor modificari: valoarea taxei se va reduce pe masura cresterii varstei autovehiculului (...). Se va extinde intervalul aferent varstei autovehiculelor pana la 20 de ani, odata cu stabilirea unor cote de reducere a taxei, care ajung pana la 90%, urmand a se mai plati doar 10% din taxa", declarat Tariceanu.