Primaria din Milano va semna un pact de legalitate cu tiganii, care traiesc in taberele autorizate de la periferia orasului, relateaza Rador.

Printr-o hotarare a Consiliului Local au fost alocati circa 300.000 de euro pentru un proiect care vizeaza sapte tabere de la periferia orasului. Aici locuiesc in jur de 900 de tigani, iar cei mai multi dintre ei provin din Romania.

Potrivit primarului Letizia Moratti, prin semnarea acestui acord, tiganii se angajeaza sa nu comita infractiuni, sa-si trimita fiii la scoala si sa respecte in interiorul taberei conditiile igienico-sanitare. De asemenea, tiganii care vor adera la acest pact nu au voie sa cerseasca. In schimb, primaria le va acorda asistenta legala si medicala, punandu-le la dispozitie un grup de medici si va asigura paza cu ajutorul fortelor de ordine.

Pentru a se reusi integrarea sociala a locuitorilor din cele sapte tabere se va apela la ajutorul mediatorilor culturali si al operatorilor sociali. Primarul din Milano a declarat ca obiectivul administratiei din Milano este acela de a introduce justitia si autoritatea in toate taberele autorizate.