Comisiile reunite de buget-finante ale Parlamentului au inceput, marti, dezbaterea pe articole a legii bugetului de stat pe 2008, relateaza NewsIn.

In cele doua ore de dezbatere, parlamentarii au reusit sa voteze sase articole din cele 24 ale textului de lege in forma propusa de guvern, fara sa admita vreun amendament.

Articolul cel mai intens dezbatut a fost cel privitor la modul de repartizare a sumelor defalcate din TVA pentru destinatii precum burse, unitati de invatamant, prestatii sociale, bugetele locale.

Parlamentarii au depus aproximativ 1.600 de amendamente la legea bugetului de stat si cea a asigurarilor sociale. Votul final pe cele doua legi ar trebui dat inainte de incheierea actualei sesiuni parlamentare, pentru a intra in vigoare la inceputul anului viitor.

Guvernul a aprobat, in 10 octombrie, proiectul legii bugetului de stat pe 2008 potrivit caruia veniturile bugetului general consolidat vor ajunge la 172,8 miliarde lei, de la 143,8 miliarde lei in acest, in timp ce cheltuielile vor creste la 184,7 miliarde lei de la 154,5 miliarde lei, astfel deficitul bugetar va fi de 11,9 miliarde lei, reprezentând 2,7% din PIB.