Alegatorii din Venezuela voteaza duminica la referendumul pe tema reformei constitutionale a presedintelui Hugo Chavez. El doreste consolidarea prerogativelor sale si instaurarea unui stat socialist, relateaza agentiile internationale de stiri.

Presedintele Hugo Chavez sustine ca modificarile Constitutiei sunt vitale pentru visul sau de a introduce ceea ce a numit "socialismul secolului XXI" in Venezuela. Sustinatorii lui Chavez considera ca reformele vor imbunatati viata oamenilor saraci din Venezuela.

De cealalata parte, oponentii se plang ca presedintele va deveni prea puternic si va face viata "imposibila" pentru cei care nu sunt de acord cu viziunea lui socialista.

O modificare majora ii va permite presedintelui sa candidezenelimitat la alegeri. De asemenea, daca va castiga, Chavez va reduce ziua de munca, isi va spori controlul asupra armatei si va limita accesul la informare in timpul starii de urgenta.

Ultimul sondaj preconiza un rezultat extrem de strans, cu un usor avantaj pentru "nu" (46% din intentiile de vot, fata de 45% pentru "da").