Un turist din Iasi s-a inecat in mare, miercuri seara, la Costinesti, iar un alt turist din Bucuresti s-a inecat in statiunea Olimp, scrie Agerpres.

Potrivit martorilor, turistul din Costinesti a disparut in valuri dupa ce, anterior, fusese in apa impreuna cu fiul sau.

Victima a fost scoasa la mal cu ajutorul unor persoane, medicii de pe ambulanta chemata la fata locului impreuna cu echipajul de pe un elicopter SMURD incercand in zadar, timp de peste 40 de minute, resuscitarea barbatului.

Conform politistilor, turistul avea 59 de ani, iar trupul sau a fost transportat la morga spitalului de la Mangalia pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

In aceeasi zi, politistii din Neptun au fost sesizati telefonic ca pe plaja statiunii Olimp, in zona terasei Delfinul, o persoana a fost gasita in apa Marii Negre in stare de inconstienta. Ulterior, aceasta a fost identificata ca fiind un barbat de 40 de ani, din Bucuresti.

Cadre medicale ale Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta au efectuat manevre de resuscitare insa nu i-au putut salva viata turistului, fiind constatat decesul. Medicii legisti urmeaza sa stabileasca din ce cauza si-a pierdut viata barbatul.