Un nou cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter s-a produs luni seara in Galati, dupa ce un seism de 3,8 a zguduit regiunea in dimineata aceleiasi zile.

Zona unde a avut loc cutremurul din GalatiFoto: INFP

Potrivit informatiilor publicate de Institutul National pentru Fizica Pamantului, cutremurul a avut loc la ora 14:31:49 UTC, la o adancime de doi kilometri.

Reamintim ca un cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter s-a produs luni dimineata in Moldova (Galati). Seismul a avut loc la ora 08:02, la o adancime de 5 kilometri si cu intensitatea in zona epicentrala III pe scara Mercali.

Acesta este cel de-al zecelea cutremur care s-a produs in aceeasi zona epicentrala. Cercetatorii au instalat in zona aparatura de monitorizare a miscarilor telurice, pentru a stabili din ce cauza se produc seismele.

In 25 septembrie s-au produs patru cutremure in zona Galati, la ora 3.36 - de 3,3 grade pe scara Richter, la ora 5.50 - de 3,4 grade, la 17.05 - de 2,8 grade si la 18.43 - de 3,2 grade.

Alte doua cutremure s-au produs in zona Galati in 23 septembrie, avand magnitudinea de 2,8 si, respectiv, 3 grade pe scara Richter.

Premierul Victor Ponta a cerut luni, in cadrul unei reuniuni a Comandamentului pentru situatii de urgenta, sa nu se creeze panica din cauza acestor fenomene.