Mai multe drumuri judetene si un drum national sunt inchise si 77 de localitati sunt afectate de vremea nefavorabila, informeaza un comunicat de presa al Ministerului de Interne (MAI) transmis vineri si citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, sunt inchise DJ 291A Siret - Musenita - Fratauti, DJ 178 Arbore - Burla, DJ 209 C si DJ 209J Arbore - Clic, DN 17 Suceava - Paltinoasa (30 KM), iar DJ 209K si DN2 pe tronsonul Siret - Suceava - Falticeni sunt restrictii pentru auto cu tonaj mai mare de 7,5 tone.

"Ca urmare a vantului puternic au fost semnalate unele probleme in alimentarea cu energie electrica la reteaua de medie tensiune. La aceasta ora sunt afectate in total - 77 de localitati, 581 posturi de transformare, 21 linii electrice afectate partial si 12 linii electrice afectate total. Pentru remedierea defectiunilor actioneaza in total 75 de echipe. Pana la ora 17,00, a fost inregistrata o defectiune la o retea electrica de joasa tensiune din municipiul Pitesti (Arges), fiind afectate 80 de case, iar in judetul Olt, aproximativ 2.000 de consumatori au ramas fara energie electrica din cauza avarierii a trei retele electrice de joasa tensiune. In toate zonele afectate se intervine pentru remedierea situatiilor", sustine MAI.

Comunicatul precizeaza ca nu sunt persoane blocate sau izolate, cai de comunicatii feroviare afectate, aeroporturi sau porturi maritime inchise.

Meteorologii au emis vineri dimineata o avertizare meteorologica Cod portocaliu de viscol pentru sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei. In aceste zone vantul va avea intensificari de peste 80-90 km/h.

Judetele vizate sunt: Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea si partial Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj.

In sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei vantul va avea intensificari cu peste 80-90 km/h. In Muntii Banatului si in jumatatea vestica a Carpatilor Meridionali va ninge, va fi viscol, iar vitezele la rafala vor depasi 100-120 km/h.

In restul tarii este Cod galben de vant cu viteze ce vor depasi la rafala 55-60 km/h, iar in nord-vestul, nordul si centrul tarii ninsorile vor fi viscolite.

Dupa ora 18.00, au iesit de sub influenta codului portocaliu judetele Caras Severin, Dolj, Mehedinti, Olt si Teleorman, insa raman in continuare sub cod galben.