Conducerea Rapidului a anunțat oficial în cursul zilei de marți despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi (59 de ani). Înfrângerea cu Sepsi (0-1 din play-off) a dus la îndepărtarea tehnicianului italian.

Cristiano BergodiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bogdan Lobonț, Adrian Iencsi și Ciprian Niță vor asigura interimatul la Rapid

Giuleștenii rămân singura formație fără victorie în acest play-off, iar îndepărtarea lui Bergodi era doar o chestiune de timp.

„În vârstă de 59 de ani, Cristiano Bergodi a venit la începutul sezonului, el stând pe banca Rapidului în 37 de meciuri, ce s-au încheiat cu 16 victorii, 12 egaluri și 9 înfrângeri.

De asemenea, în Giulești nu vor continua Luigi Ciarlantini, antrenorul secund, și Ionel Colonel, preparatorul fizic, ambii făcând parte din staff-ul lui Bergodi.

Le mulțumim celor trei pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare!

Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță”, a anunțat Rapid pe contul oficial de Facebook.

Conform Digisport, Bergodi a câștigat în total 450 de mii de euro pe durata șederii la Rapid (ultimul mandat din cele trei). 200 de mii de euro a reprezentat clauza de reziliere a contractului, 100 de mii de euro la instalare, plus 150 de mii de euro pe durata perioadei în care i-a antrenat pe giuleșteni.

Victor Angelescu, unul dintre acționarii Rapidului, a vorbit la Digisport despre profilul noului antrenor și nu l-a exclus de pe listă nici pe Marius Șumudică.

„Marius Șumudică știm ce a făcut ca antrenor, ce rezultate a avut, știm ce înseamnă pentru suflarea rapidistă. Poate fi o soluție pentru Rapid. Cel puțin dintre opțiunile interne, dintre antrenorii români, ar trebui să fie în capul listei. Vom vedea… Știm ce CV are Șumudică.

E normal să fie pe o listă. Luăm toate posibilitățile în calcul. Vedem ce se întâmplă și în meciurile următoare, dacă ne îndeplinim obiectivul.

Luăm și varianta antrenorului străin în calcul. Vor rămâne Lobonț și Iencsi, nu știu ce să vă spun mai mult. Vor rămâne până la finalul sezonului, mai avem șase meciuri, după care vom vedea.

Nu am exclus că vom lucra cu Șumudică. Nu m-ați auzit pe mine că am spus așa ceva. Faptul că la un moment dat l-am preferat pe Bergodi nu se traduce în refuzul pentru Șumudică” - Victor Angelescu pentru sursa citată, conform gsp.ro.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Rapid și Sepsi Sfântu Gheorghe.

Clasament play-off SuperLiga

1. FCSB – 44 puncte

2. CFR Cluj – 31 p

3. Universitatea Craiova – 31 p

4. Farul – 29 p

5. Rapid – 28 p

6. Sepsi – 27 p

SuperLiga, etapa cu numărul 4 din play-off

Universitatea Craiova - Farul Constanța 1-2

CFR Cluj - FCSB 0-1

Rapid București - Sepsi Sfântu Gheorghe 0-1