Rusia vrea sa relocheze pana la sfarsitul acestui an trei submarine din proiectul "Varsavianka", aflate in prezent in dotarea Flotei ruse din Marea Baltica, in Marea Neagra, relateaza agentia de presa ucraineana Unian, citand o declaratie facuta duminica de purtatorul de cuvant al Flotei ruse din Marea Neagra, capitanul de rangul I Viaceslav Truhaciov. Submarinele din aceasta clasa au capacitatea de a transporta rachete de croaziera, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialul rus a precizat ca la ora actuala Flota Rusiei din Marea Neagra - cu baza in Sevastopol/Crimeea - este completata cu submarine cu propulsie diesel-electrica din proiectul 636.3, echipate cu rachete de croaziera de tipul "Kalibr", similare rachetelor de croaziera americane Tomahawk.

Trei submarine din acest proiect, supranumite si "gauri negre in ocean", pentru ca sunt aproape nedetectabile - "Novorossiisk", "Rostov-pe-Don" si "Stary Oskol" - se afla deja in Marea Neagra, iar pana la sfarsitul anului 2017 este asteptata sosirea a inca trei submarine similare - "Krasnodar", "Kolpino" si "Veliki Novgorod".