Un comunicat al Partidului Romania Unita, condus de deputatul Bogdan Diaconu (ex-PSD, ex-PC, fost contributor la Vocea Rusiei), sustine ca prezenta jandarmilor la protestele anti-Chevron de la Pungesti "este o dovada de grava incalcare a oricaror principii de suveranitate a statului roman". In comunicatul semnat de vicepresedintele Daniel Tabacaru se arata ca jandarmii ar fi fost anterior "in Kosovo, in solda celor mai mari firme din domeniul energetic din America".

Liderul PRU trece in revista un asa-zis plan al administratiei americane in energie, care ar fi dus la construirea a 1.500 de power plant-uri in cele mai virgine sau simbolice rezervatii incepand cu Rushmount si terminand cu Grand Canyon National Park, de unde sa isi exploateze propriile resurse, apoi invadarea Irakului si Afganistanului - care nu avea petrol dar avea o pozitie strategica pentru transportul produselor petroliere din zona Caspica pana in oceanul Indian".

"Dezvaluirile" PRU continua: "Independenta de parada a tarilor din jurul Marii Caspice si imixtiunea Rusiei in complicatul joc a puterii in aceasta zona a facut ca planurile de aprovizionare cu petrol la preturi de nimic ale americanilor sa fie doar un vis".

Si comunicatul PRU ajunge si la gazul de sist din Romania: "La Pungesti si in celelalte 50 de locatii din Romania se propun a se explora si eventual exploata resurse energetice ca parte a marelui plan, astazi, in intimidarea lui Putin si a lui Ilham Aliyev, pentru a forta mana producatorilor sa accepte conditiile impuse de Cheney... Autoritatile statului roman nu pot mentiona cine a solicitat interventia Jandarmeriei si nici cine a <> nota de plata pentru stationarea de mai bine de patru zile ale acestor trupe de jandarmi fara insemne in Pungesti. Parerea generala este ca Big Oil a achitat nota de plata!"