Armata siriana si grupurile de rezistenta s-au ciocnit joi in doua orase, lasand in urma 19 dizidenti asasinati. In Banach, soldatii au ucis zece rebeli in raidul inceput joi dimineata cu bombe si ciocniri directe. Numeroase case au fost avariate un numar mare de raniti. In provincia Deraa la Hara soldatii au ucis noua persoane, majoritatea dezertori, anunta AFP.

In orasul Rastan lucrurile au inceput sa revina la normal, potrivit guvernatorului provinciei Homs. Desi strazile sunt inca pustii si magazinele inchise, autoritatile au anuntat ca furnizarea de servicii catre populatie urmeaza sa fie reluata.

Uniunea Europeana a decis impunerea unor sanctiuni asupra bancilor comerciale siriene, care acorda sustinere financiara regimului Assad. Desi nu s-au facut specificatii clare se pare ca este vorba tot despre Banca Comeriala Siriana, care primise sanctiuni si in luna august pentru sponsorizarea guvernului in productia de rachete si arme neconventionale. Aceasta este a opta runda de sanctiuni impotriva Siriei.